Mămicile bune au..

Mamicile

Mămicile bune sunt femei împlinite

Mămicile, ce ființe minunate! Mi-aduc aminte de anii ’80-’90 când încă eram copil și-am avut o revelație: pereții! De ce să-mi expun talentul de pictor pe o foaie de hârtie când pereții erau atât de ofertanți? Și de ce să-i desenez mamei flori pe o coală care se pierdea oricum, când pereții rămâneau acolo și unde mai pui că aveau și tapet? Zis și făcut! Până să se întoarcă biata mamă de la serviciu, tapetul nostru era o adevărată capodoperă: carioci și acuarele. Mândrie mare pe mine și un zâmbet confuz pe chipul mamei.

Târziu am înțeles că pereții mâzgăliți, instalațiile de Crăciun în plină vară și hârtiile împrăștiate prin casă ar fi putut să o deranjeze mama, dar îi mulțumesc în fiecare zi că m-a lăsat să fiu liberă, creativă și mai deloc frustrată. Bineînțeles că regulile sunt importante pentru fiecare copil, dar cred în aceeași măsură că regulile trebuie să țină de valorile importante ale vieții, nu de un desen cu carioca făcut pe o suprafață nu tocmai potrivită.

Dezordinea poate fi educativă

„Când vor crește odată mari?” Ce mămică nu se întreabă asta, oftând de oboseală? Dezordinea este educativă pentru copii: unii își fac cort din lenjeria de pe pat, alții poate scot tot dulapul pentru a-și face bebeluși din haine sau pur și simplu aruncă lucrurile pe unde apucă. Dar știți ce este cel mai important? Atunci când vor crește, ei nu-și vor aminti dezordinea din casă, ci faptul că mami și tati au fost alături de ei, jucându-se, râzând, cântând sau citind în cortul plin de aventuri. Mămicile bune au copii fericiți și ordine în casă numai după ce piticii au adormit.

Pentru că în comunitatea Totul despre Mame avem cele mai bune mămici cu cei mai năzdrăvani pitici, noi spunem așa:

Mămicile bune au:

– Podele lipicioase: știi momentele acelea când tocmai ai curățat podeaua și în numai câteva minute ți se lipesc tălpile de piureul de banane împrăștiat de pitic? Ce mai contează asta când te uiți la chipul lui fericit?

– Canapeaua mâzgălită: cea pe care poate ai dat o groază de bani sau cea la care visai o viață întreagă! Dar copilul este fericit, a descoperit pixul și cariocile!

– Cearcăne și febră musculară: culcă-l, trezește-te, dă-i mâncare, culcă-l din nou, trezește-te iar, du-te cu el la baie, șterge-l la fund și ia-o de la capăt.

Mămicile noastre completează lista cu:

– Pereți scriși, jucării în toată casa, geamuri și perdele cu amprente;

– Tigăi, oale și mașinute peste tot, aruncate eventual pe geam;

– Iaurt pe geam și cereale în papuci;

– Ruj pe oglindă la mămicile de fetițe;

– Telefon în ciorbă, bijuterii stricate, urme de cauciucuri de bicicletă, picturi cu markerul pe cadă;

– Gumă de mestecat pe covoare și hârtiuțe după pat;

– Dulapurile scrise;

– Manichiura nefăcută;

– Vase și haine de spălat 24/24.

Și-o casă plină de râsete, fericire și dragoste!

Fiecare etapă din viața unui copil este importantă și foarte frumoasă. Când simți că-ți cedează nervii, amintește-ți că timpul trece repede și că într-o zi îți va fi dor de aceste zile nebune! Prețuiți fiecare moment lângă copilul vostru!

 

Tu ce ai mai pune pe lista mămicilor fericite?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa