Jocul lumânărelelor sau jocul pentru frați. Dragostea pe înțelesul copiilor

TOTUL DESPRE MAME
jocul lumânărelelor

Iată un joc pentru frați. Câtă neliniște se adună în inima unui copil care află că va mai avea un frățior sau o surioară?

Dragostea nu se împarte

Cum să îi explici că dragostea ta pentru el nu va scădea? Nici nu se va împărți? Timpul poate, dar dragostea nu. Copiii iubesc cu intensitate și sinceritate. De aceea poate fi dificil pentru un părinte să discute cu un copil tocmai despre acest sentiment.

Și pentru că și pentru părinți poate fi uneori dificil să crească doi copii îți propunem ca pentru mai multe sfaturi să citești și Părinți liniștiți, frați fericiți! 

Iată însă un joc simplu și eficient. Acesta îl va ajută pe cel mic să înțeleagă că dragostea nu se împarte ci se înmulțește când apare un nou membru al familiei.

Jocul cu lumânărelele

Adu pentru joc mai multe lumânărele. Câte una pentru fiecare membru al familiei. Aprinde prima lumânare pentru tine („Vezi, această este lumânarea mea. Flacăra care arde este dragostea mea”). Apoi, de la lumânarea ta aprinde o lumânare pentru partenerul tău („Eu i-am dat toată dragostea mea tatălui tău. Acum uite că amândoi avem multă dragoste”). Următoarea lumânare, lumânarea copilului, aprinde-o de la primele două lumânări („Din dragostea noastră, ai apărut tu. Ți-am dat ție dragostea noastră. Acum toți trei avem dragoste”). Atrage-i atenția că nici o lumânare nu s-a stins atunci când a dat lumina unei alte lumânări, dimpotrivă: împreună strălucesc mult mai frumos. La sfârșit, aprinde lumânarea copilului pe care îl aștepți de la toate trei lumânările, inclusiv de la lumânarea copilului și explică-i: „După ce o să vină surioară ta, eu o să am la fel de multă dragoste pentru tine. Familia noastră va avea și mai multă dragoste pentru că vom avea și dragostea bebelușului”.

Joc pentru frați – dragoste pentru toți

Acest joc pentru frați pe care ți-l propunem s-ar putea să îți facă la fel de mult bine ție cât și copilului tău. Nu puține sunt mamele care se îngrijorează că își vor neglija primul copil odată cu venirea celui de-al doilea, iar această mică parabolă ne reamintește tuturor că dragostea ne da înțelepciunea și răbdarea de a fi alături de toți oamenii pe care îi iubim.

Și pentru că și pentru părinți poate fi uneori dificil să crească doi copii îți propunem ca pentru mai multe sfaturi să citești și Părinți liniștiți, frați fericiți! 

Te-ar mai putea interesa