Învață-l ce e iubirea

TOTUL DESPRE MAME
Învață-ți copilul ce e suferința și iubirea/Totul despre mame

Învață-l ce e iubirea și dă-i voie să sufere

Învață-l ce e iubirea încă de când l-ai născut și vei crește un adult frumos. Învață-l totul despre viață oferindu-i iubire și nu vei da greș în educația lui. E singura regulă pe care trebuie să o urmezi și te asigur că vei avea un copil încrezător, gata să treacă prin orice greutate. Învață-l că, indiferent ce i s-ar întâmpla, acasă este cel mai iubit.

Copiii au nevoie să primească iubire. Am întâlnit multe mame cărora le era teamă să-și laude copilul pentru că „i s-ar fi urcat la cap” și așa ar fi devenit neascultător. E greșit. Singurul lucru pe care îl vei obține dintr-o asemenea atitudine este un copil anxios, căruia îi va fi teamă să-ți spună ce-l supără. Și acum te întreb următorul lucru: E mai bine să se ascundă sau să aibă curaj să îți vorbească? E mai bine să aibă o atitudine rece față de tine, cea care i-ai dat viață sau e mai bine să aibă încredere că tu îl vei înțelege?

Tristețea e la fel de naturală ca bucuria

Învață-l să iubească, să primească iubire și să sufere. Da, să sufere. Să-l lași să sufere este la fel de natural ca atunci când este fericit. Ți s-a întâmplat vreodată să-ți vină copilul supărat de la grădiniță pentru că prietenul lui cel mai bun nu mai vrea să se joace cu el? Ți s-a întâmplat ca prima întrebare pe care i-o adresezi la poarta grădiniței să fie „De ce ești trist?”

„Prietenul meu nu vrea să se mai joace cu mine. Lasă mama, că o să-ți faci alți prieteni”. Dar te-a întrebat el dacă își va face sau nu alți prieteni? Nu.
Nu e un secret că părinții intră în panică atunci când își văd puii suferind și fac orice pentru a le șterge orice urmă de supărare de pe față, însă astfel de sentimente sunt la fel de naturale precum bucuria. Pentru sănătatea viitorului adult, copilul trebuie să știe ce să facă atunci când este trist.

Ce trebuie să faci când e trist?

Arată-i că-l iubești și că-i înțelegi supărarea. Nu-i promite jucării noi și nici că își va face alți prieteni. Până la urmă el suferă din cauza prietenului său, nu pentru că nu are alții. Ai răbdare cu el și învață-l să accepte și sentimentele de frustrare.

Ce se întâmplă dacă nu-l lași să sufere?

1. Minte. În încercarea ta disperată de a-l proteja, există posibilitatea ca tu să-l înveți să mintă sau să ascundă lucruri în loc să aibă încredere să ți le spună.

2. Devine incapabil să-și rezolve singur problemele. Dacă în loc să-l îmbrățișezi și să-i spui că îl înțelegi tu îi promiți câte o jucărie nouă, nu crezi că va înțelege că tu ești mereu prezentă pentru a-i rezolva problemele?

3. Devine depresiv. Dacă îi lași de înțeles copilului tău că nu e în regulă să sufere există riscul ca acesta să devină depresiv. De ce? Pentru că în loc să-i oferi iubire și înțelegere, alegi varianta ușoară: jucării noi sau ignoranță.

Învață-l ce e iubirea, dar în aceeași măsură permite-i să sufere. Oferă-i explicații, nu i le cere. Explică-i că e normal să fie trist și nu te forța nici tu să pari veselă atunci când ești

Cartea care te va ajuta să te întorci la instincte și să ai încredere în ele, ”Parenting cu iubire. Descoperă-ți instinctele de părinte”, de Robin Grille, este disponibilă acum AICI

Cartea lui Robin Grille este ca o călătorie ghidată în care te vei redescoperi pe tine-copilul. Te va ajuta, de-a lungul lecturii celor peste 400 de pagini, să-ți deschizi inima și mintea spre schimbare.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa