Există Iepurașul de Paște? Cum îi explici copilului, pe înțelesul lui?

Magda Popescu

Tocmai când credeai că ai aproape un an la dispoziție să-ți pregătești discursul despre Moș Crăciun, vine întrebarea magică: dar chiar există Iepurașul de Paște? De unde vine? De unde știe ce cadou să aducă? Iată câteva idei care te scot din încurcătură!

Când copilul întreabă dacă Iepurașul de Paște este real, rămâi calm și amintește-ți aceste sfaturi alcătuite special pentru părinții luați prin surprindere de către cei mici. Nu trebuie să urmezi întocmai ideile prezentate mai jos, tu îți cunoști cel mai bine copilul și știi dacă i se potrivesc sau nu aceste explicații. Dar îl poți considera un ghid care te ajută să te simți pregătit. Nimic nu e mai rău decât să fii nepregătit pentru o conversație importantă cu copilul tău.

Nu-i nega întrebarea și nu-i ascunde adevărul

Sigur, este greu să realizezi că cel mic a crescut. Marea întrebare despre Iepurașul de Paște semnalează, cu siguranță, o tranziție. Dar, lăsând nostalgia la o parte, nu-i nega întrebarea. Dacă instinctul este de a spune copilului tău că Iepurașul de Paște este adevărat, gândește-te de două ori la acest lucru. El nu poate rămâne mic pentru totdeauna, iar aceste momente sunt oportunități pentru a-ți ajuta copilul să crească într-un mod onest.

​Cele mai interesante 5 ateliere cu teme pascale pentru copii

Onestitatea este cea mai bună politică

Instinctul tău poate fi de a păstra misterul, cel puțin pentru încă un an, nu? Ei bine, copilul care întreabă mai mult ca sigur a auzit deja zvonuri de la copiii de la școală și întreabă doar pentru a verifica. Dacă-l minți, nu faci decât să amâni temporar inevitabilul. Mai important, întrebarea poate fi un test. Nu îl dezamăgi!

O ”mică” poveste despre Iepurașul de Paște nu strică niciodată

În cazul în care copilul nu este pregătită să afle adevărul greu despre prietenul îmblănit care aduce cadouri, îi poți spune o poveste frumoasă. Întrebarea lui, va fi, cel mai probabil, retorică: „Iepurașul este real, nu, mami?“. Deseori, acest lucru îți va semnaliza că el vrea încă să creadă. Și dacă instinctul tău este că cel mic nu vrea cu adevărat să știe, este în regulă să-i spui o poveste colorată despre blănosul care aduce cadouri tuturor copiilor și are ajutoare de nădejde- părinții acestora.

3 jocuri distractive cu ouă roșii pe care le puteți iniția în vacanța de Paște

Îndulcește-i dezamăgirea

Dacă aveți copii mai mici care încă mai cred în Iepurașul de Paște, invită copilul mai mare în „clubul adulților.“ Spune-i că e important să păstrăm de-acum secretul pentru frații mai mici. Este o mare responsabilitate pentru el și, totodată, o afirmare a faptului că tu crezi în el și că este deja mare. Acest lucru îl va ajuta să gestioneze mai bine sentimentele și se va simți încântat să mențină în viață magia pentru alții.

Ai încredere în instinctul tău

Dacă nu ești sigur că e timpul să afle adevărul, nu îi spune! Vei ști singur când este timpul și ce trebuie spus. Amintește-ți că nu e un adult pe planetă care încă mai crede în Iepurașul de Paște, deci, evident, noi toți a trebuit să aflăm la un moment dat. Și noi toți am supraviețuit!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa