Dezbatere TDM: Bonă versus grădiniță/ creșă. Care este cea mai bună soluție pentru copil?

TOTUL DESPRE MAME
bonă versus grădiniță

Bonă versus grădiniță/ creșă. A mai rămas puțin timp până la deschiderea oficială a grădinițelor și în multe familii se discută aprig zilele acestea despre soluția cea mai bună pentru copil.

Din punct de vedere financiar, dacă se ia în considerare varianta unei instituții private versus cea a bonei, diferențele nu sunt semnificative. Vorbim, desigur, de creșe/ grădinițe cu prețuri medii și bone plătite cu salarii din aceeași categorie.

O altă certitudine este cea legată de perioadele de îmbolnăvire a copilului (iminentă la vârstele mici): bona poate asigura îngrijire continuă, creșa/ grădinița te obligă să găsești o soluție de moment (concediu pentru părinți, bunici sau alte rude disponibile, o bonă de ocazie).

Dincolo de toate acestea, însă, se pune întrebarea: cum îi este mai bine copilului din punct de vedere emoțional și al dezvoltării? Cât de importantă este atenția 1-1 de care ar beneficia acasă, cu bona, și cât de mult contează socializarea cu copii de vârsta lui?

Un alt aspect care îi macină pe părinți este încrederea: cât de mult poți avea încredere într-un străin care are grijă de cea mai mare valoare a ta? Dar într-o educatoare despre care, de cele mai multe ori, nu știi nimic?

TOTUL DESPRE MAME vă invită să vă spuneți părerea în această chestiune și să împărtășiți propria experiență, în cazul în care o aveți. În felul acesta, vom ajuta mai multe mame să ia cea mai bună decizie pentru copilul lor.

Puteți scrie în secțiunea de comentarii a acestui articol sau pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa