De ce mătuşile sunt extrem de importante în viaţa copiilor

Marina Rosenfeld

Părinţii şi bunicii nu sunt singurii care au un efect pozitiv în dezvoltarea copiilor. Mătuşile aduc multe beneficii în viaţa nepoţilor şi nepoatelor, sunt ca un fel de mame. În timp ce părinţii îsi educă copiii şi bunicii îi răsfaţă, mătuşile aduc şi mai multă dragoste. Mai jos, argumentele pentru care mătușile trebuie încurajate să stea cât mai mult cu cei mici! 

 De ce sunt importante?

 • Mătuşile sunt profesori minunaţi. O mătuşă poate aduce o perspectivă diferită ajutându-i pe copii să înveţe lecţiile cele mai dificile din viaţă.
 • Mătuşile ştiu să dăruiască cadouri minunate. Mătuşile cumpără de obicei cadouri distractive pentru nepoţi, pentru că e distractiv să-i răsfeţe.
 • Mătuşile ştiu să asculte. Când copiii au nevoie de ajutor şi îndrumare şi nu vor să vorbească cu părinţii, mătuşile sunt mereu dispuse să asculte.
 • Mătuşile sunt psihologi în mod neoficial. Mătuşile au sfaturi grozave de viaţă pe care sunt dispusă să le împărtăşească, iar asta le ajută să relaţioneze mai bine cu nepoţii şi nepoatele  lor.
 • Mătuşile sădesc valori. Ca și părinții, ele îi învaţă pe copii despre valori şi diferenţa dintre bine şi rău.
 • Mătuşile sunt cei mai buni baby-sitteri. Mătuşilor le place să-şi petreacă timpul cu nepoţii şi nepoatele aşa că le place să aibă şi grijă de micuţi.
 • Mătuşile disciplinează copiii cu blândeţe. Mătuşile sunt mai relaxate în privinţa corectării comportamentelor şi o fac fără mânie.

De ce este distractiv să fii mătuşa?

E grozav să fii mătuşă. E minunat să ai parte de nişte copilaşi care îţi înseninează zilele şi care te privesc ca pe un model. În plus, vei avea ocazia să le spui ce făceau părinţii lor când erau copii!

 1. Ai ocazia să faci lucruri amuzante. Multe mătuşi nu lipsesc de la petreceri şi petrec timp cu nepoţii. Uneori au destul noroc ca să aibă lucruri în comun cu nepoţii sau nepoatele şi îi pot duce la muzee sau concerte când sunt mai mari.
 2. Sentimentul pe care îl ai când ţi se naşte o nepoţică sau un nepot. Ziua în care vine pe lumea un nepoţel este tare specială. Oricâţi nepoţi ai avea, e mereu grozav când se mai naşte unul.
 3. Atât de multe îmbrăţisări! Cu cât un copil are mai mulţi fraţi, cu atât vei avea parte de mai multă dragoste. Mai mulţi copii înseamnă multe îmbrăţisări şi afecţiune.
 4. Îi poţi vedea pe nepoţi şi nepoate crescând. Să-i vezi crescând şi schimbându-se şi ştiind că eşti acolo ca să-i ajuţi te face să te simţi incredibil.
 5. Nepoatele şi nepoţii ne ajută să scăpăm de stres. Când ziua a fost grea la muncă să petrecem timpul cu nepoatele si nepotii ne ia gândul de la probleme şi ne permite să facem ceva distractiv.
 6. Experte în cadouri. Pentru că îi cunoşti atât de bine, e foarte uşor să alegi cadouri şi să îi răsfeţi din când în când cu dulciurile şi deserturile lor preferate.

Să petreci timp de calitate cu nepoţii este modul perfect de a crea unitate în familie şi de a reuni întreaga familie. Mătuşile sunt importante în viaţa nepoatelor şi nepoţilor şi acum este clar de ce! Legătura dintre mătuşă şi nepoţii ei va fi mereu puternică, mai ales dacă vă străduiți din primii ani de viață ai copiilor să petreceţi timp împreună.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa