Cum poți disciplina un copil cu distracție și creativitate

Iulia Mirică
ce sa nu le spui copiilor

Copilul tău iar a lăsat bolul de cereale pe masă, după ce a fost rugat frumos pentru a mia oară să îl pună în chiuvetă? Cei mici s-au certat toată ziua, iar pauzele nu funcționează? Camera fetei tale este un dezastru, de ce nu poate să-și facă măcar patul?

În era aceasta, post-țipete și post-palme-la-fund, regulile de disciplină s-au schimbat, dar copiii rămân cam aceiași. Trebuie să știm cum să disciplinăm un copil, fără a ne pierde cumpătul, dar cu un impact semnificativ. Ce-ar fi să încerci o metodă de disciplină pozitivă, pentru a face ca lecțiile să rămână în mintea copiilor tăi?

Mai mulți părinți au împărtășit povești despre cum au gestionat anumite situații considerate neplăcute. Laura Rencher, mămică a trei copii, i-a spus fetiței sale: „Probabil că nu ai nevoie ce cearșafuri și pături.” A doua zi, lenjeria de pat a dispărut. Fiica sa a trebuit să găsească un sac de dormit și să doarmă în el, până când a cerut așternuturile înapoi. Patul a fost făcut constant de atunci.

Cei șase copii ai lui Amy Harding își lăsau halatele prin toată casa. Li s-a spus că data viitoare când se întâmplă acest lucru, halatele vor fi lăsate la un magazin vintage. La scurt timp, Harding a adunat toate halatele din casă pentru a le dona. Dar copiii au fost atât de supărați, încât le-a permis să le cumpere înapoi, pentru același preț pe care l-ar fi plătit la magazin. Cei mici au avut grijă de atunci să nu le mai lase prin casă.

Un tată nu își putea convinge copiii să stingă lumina atunci când părăseau camera. Acest tată inventiv a scos toate becurile de la corpurile de iluminat din casă. Fiecărui copil i-a fost dat un bec pentru a-l înșuruba atunci când avea nevoie. Problemă rezolvată!

Transformarea certurilor în râsete

Unele familii folosesc tehnica spălării geamurilor. Copiii care se ceartă în familie sunt așezați pe părțile opuse ale unei uși de sticlă glisante sau a unei ferestre și sunt puși să o curețe. Nu se pot abține să nu se strâmbe unul la altul, iar, curând, izbucnesc în râs.

Alt truc este să-i pui pe copii să se îmbrățișeze reciproc, timp de câteva minute. Este greu să fii supărat pe cineva care te îmbrățișează.

Tu cum disciplinezi un copil care își lasă bolul de la micul dejun murdar în fiecare zi sau care se ceartă cu frații săi?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa