Cele 5 etape ale dormitului cu copilul

Iulia Mirică
etape ale dormitului cu copilul

În cazul în care piticului tău îi place la nebunie să doarmă în pat cu tine, probabil că ești destul de familiarizată cu aceste cinci etape ale dormitului cu copilul tău.

Am uitat să menționăm că experiența dormitului cu copilul înseamnă, de obicei, dormit doar pentru cel mic, mai puțin somn pentru părinți. Iată cum arată, probabil, și serile tale, de când aveți un nou membru al familiei!

1. Rugămințile

Piticul tău va fi la picioarele tale, rugându-te să doarmă în pat cu tine. Nu contează ce îi spui sau câte încercări faci pentru a-i face patul atractiv, nu îi va păsa deloc de toate acestea. Eforturile tale de a-l convinge să doarmă în propriul pat este o pierdere de timp. Te întrebi câteodată dacă ești prea obosită să te mai cerți sau dacă ai destulă tărie pentru a-i spune nu celui mic.

2. Renunțarea

În cele din urmă, te predai. Îi permiți celui mic să vină la tine în pat și, în curând, pierzi toată pătura și spațiul din pat. Te întrebi cum o persoană atât de mică poate ocupa atât de mult loc. Încerci să te restrângi cât de mult poți, dar parcă nu mai ai parte de odihna la care sperai.

3. Echilibrul

Prima dată, ai pierdut jumătate din spațiul patului în detrimentul partenerului tău. Dar acum mai ai voie să stai doar undeva la marginea patului. Îți petreci cea mai mare parte a nopții concentrându-te să nu cazi din pat. Iar cealaltă parte a nopții o petreci încercând să-l împingi pe pitic mai încolo, pentru a putea dormi și tu. Amuzant este că tu ești obosită și complet trează, iar piticul tău este ca o piatră, imposibil de mutat. Te miră faptul că 13-14 kilograme sunt atât de greu de mișcat chiar și un centimetru.

4. Picioarele în spate

S-ar putea să crezi că ai ajuns să urăști viața. Primești picioare în spate și palme peste față. Piticul tău s-a întins peste tot și pari a fi doar o piesă de mobilier pentru el. Pare a fi o pedeapsă cruntă pentru că l-ai născut, dar e doar un gând trecător.

5. Mersul de zombie

Dimineața, copilul tău se trezește odihnit și cu bateriile reîncărcate. Arată de parcă ar fi avut parte de un weekend la spa, însă tu? Tu arăți de parcă ai petrecut noaptea dormind afară. Arăți mai rău decât ai arătat vreodată, iar sunetul vocii copilului tău sau partenerului te enervează la culme. Nici măcar un espresso nu te poate ajuta să revii la viață.

Oricât de mult ai vrea să-l refuzi pe cel mic când te întreabă dacă poate dormi cu tine, câteodată nu poți, chiar dacă etapele dormitului cu copilul te epuizează complet. Pentru că te gândești la momentul când va crește, iar această apropiere va fi doar o amintire.

Sursă: popsugar.com

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa