Ce vede copilul tău când tu vezi doar ecranul telefonului

TOTUL DESPRE MAME
ecranul telefonului

Suntem generația cu cel mai mare acces la informație. Putem afla în timp record orice ne interesează, cu doar câteva apăsări pe un touchscreen. Aflăm în timp real rezultatul alegerilor din SUA și suntem în câteva ore alături de prietenii din celălalt capăt de lume. Suntem mai conectați, mai informați și mai aproape unii de alții decât oricând și totuși uităm să fim prezenți în relațiile cu cei din imediata apropiere.

Pentru că a devenit o problemă reală care trebuie adresată, Ogilvy & Mather China a creat o campanie publicitară intitulată PhoneWall, care ilustrează felul în care smartphone-urile pot afecta viața de familie și relațiile. Phone Wall este o reprezentare a barierelor pe care le creează dependența ecranele telefoanelor în relațiile interumane.

Folosirea unui telefon în timpul unei conversații este la fel ca ridicarea unui zid între doi oameni. Ne dorim ca oameni să vadă asta și să regândească relațiile lor cu ceilalți și cu telefoanele lor dintr-o perspectivă nouă. ” – Juggi Ramakrishnan, Executive Creative Director la Ogilvy & Mather Shanghai

Campania a fost gândită ca un semnal de alarmă. Dependența de ecranele telefoanelor este o problemă în creștere peste tot în lume, toate aspectele vieții de zi cu zi sunt acaparate de social media și smartphone-uri, de la shopping la business la interacțiunea socială.

Această dependență are potențialul să fie în mod special vătămătoare pentru familiile cu copii. Un număr alarmant de părinți își ignoră copiii de toate vârstele și acordă mai multă atenție telefoanelor și tabletelor în detrimentul mediului în care se află.

Ecranul telefonului nu ține loc de realitate

Timpul petrecut alături de copii și atenția acordată acestora au scăzut semnificativ. Ca și consecință, copiii pot simți că nu primesc atenția de care au nevoie. Copiii au nevoie de responsivitatea părinților lor atunci când sunt supărați, frustrați, nervoși sau bucuroși, și descoperă acum că trebuie să intre în competiție cu telefoanele mobile și internetul pentru a câștiga această atenție care în mod normal li se cuvine.

Ramakrishnan a mai specificat și că dependența de telefoanele mobile poate pune piedici și în viața de cuplu, în relațiile romantice, din moment ce partenerii devin din ce în ce mai puțin sensibili la sentimentele celuilalt. Atenția scăzută acordată partenerilor de viață are un impact devastator asupra vieții de cuplu, rata divorțurilor fiind în continuă creștere peste tot în lume.
Această campanie este menită să înceapă discuții despre dependența de telefoane și tablete.

Obiectivul ei este să le arate adulților urmările pe care le are, să îi motiveze să regândescă relația pe care o au cu device-urile mobile și să îi convingă să pună telefoanele deoparte atunci când sunt împreună cu alți oameni, fie ei copiii, partenerii de viață, prietenii sau simple cunoștințe. Oamenii ar trebui să aibă întâietate în fața oricăror dispozitive.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa