Atunci când erai însărcinată cu al doilea copil, visai la relația perfectă pe care o va avea cu fratele sau sora mai mare, scrie scarymommy.com. Însă, odată ce au crescut, începi să vezi cum, din orice nimic, se ceartă.
Realitatea este că certurile între frați sunt la ordinea zilei și nu este nimic anormal în asta. Copiii tăi se iubesc, dar sunt și competitivi. Certurile sunt o parte naturală a oricărei relații, dar probabil că este dificil pentru tine să-i vezi în război. Dacă simți nevoia să o faci mereu pe arbitrul și ai obosit, există câteva reguli pentru rezolvarea conflictelor dintre frați pe care le poți aplica și tu în familia ta. Iată care sunt acestea!
1. Învață-i să-și gestioneze singuri conflictele!
Acesta este un beneficiu atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi. Atunci când te implici în disputele copiilor, te simți epuizată. De cele mai multe ori, ambii au motive pentru care au făcut lucrurile care au dus la ceartă și pentru răzbunarea lor. Trebuie să-i lași să-și rezolve singuri problemele, chiar dacă rezultatul nu este unul pe care l-au vrut și nici măcar unul corect.
2. Fără jigniri!
Începând de la o vârstă fragedă, probabil că pitici tăi au auzi multe epitete și jigniri afară, la joacă, sau poate și la alți copii de la grădiniță. Este tentant să insulți persoana cu care te cerți, atunci când ești supărat. Așa că instituie regula aceasta, incluzând și criticile aspre. În schimb, concentrați-vă asupra comportamentului și acțiunilor.
3. Faceți o pauză!
În momentul în care simți că îți pierzi calmul, este perfect acceptabil să iei o pauză, iar acest lucru se aplică și în cazul în care se ceartă copiii tăi. Trucul este să o faci pe cealaltă persoană să te lase în pace pentru câteva minute, pentru a reuși să te concentrezi la rezolvarea situației.
4. Nu apelați la violență!
S-ar putea să crezi că nu este nevoie să le spui copiilor tăi să nu recurgă la violență fizică, dar există o mare posibilitate să te înșeli. Ei trebuie să înțeleagă că nu vei tolera loviturile, ciupiturile, zgârieturile sau trasul de păr. Permise sunt doar gâdilatul și restul interacțiunilor distractive.
5. Alegeți bătăliile pe care vreți să le câștigați!
Sfătuiește-i pe copii ca, măcar uneori, să treacă peste ceva ce i-a deranjat. Sora mai mare poate să se abțină de la a face un comentariu când vede că sora mai mică i-a purtat tricoul. Nu este un subiect care să ducă la o ceartă. În curând, s-ar putea să vezi cum fratele sau sora mai mare îl va învăța pe piticul familiei ce a învățat de-a lungul timpului de la tine.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.