Copiii cu limbaj dezvoltat devreme au mai puține tantrumuri

Iulia Mirică
limbaj copii

  Copiii mici care au aptitudinile lingvistice mai dezvoltate fac mai puține crize, potrivit unui nou studiu.

  Acest lucru este posibil pentru că cei mici pot vorbi mai bine despre frustrările lor, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Pennsylvania. Studiul acesta a analizat 120 de copii, cu vârstele cuprinse între 18 luni și 4 ani, și a măsurat aptitudinile lingvistice ale acestora și abilitățile lor de a face față frustrărilor.

  În cadrul unui test, de exemplu, capacitatea copiilor de a-și controla furia a fost observată prin faptul că au trebuit să aștept 8 minute înainte de a deschide un cadou, timp în care mamele lor completau un chestionar.

  Strategiile folosite de copii în această situație au inclus căutarea sprijinului („Mami, ai terminat?” sau „Mă întreb ce este”) și distragerea celor mici de la cadou, prin diferite lucruri, cum ar fi să numere cu voce tare sau să inventeze o poveste.

  Cercetătorii au descoperit că copiii care au avut competențe lingvistice mai bune de mici și limbajul dezvoltat mai rapid și-au exprimat furia mai puțin la vârsta de 4 ani decât copiii ale căror competențe lingvistice nu erau atât de bune când erau mai mici.

  Mai degrabă vorbesc decât să se isterizeze

  Copiii al căror limbaj s-a dezvoltat rapid au căutat calm sprijinul mamei lor, în timp ce așteptau diferite lucruri, la vârsta de 3 ani. Acest lucru, la rândul său, a prezis mai puțină furie la vârsta de 4 ani, potrivit studiului, care a fost publicat pe 20 decembrie, în revista Child Development. Competențele lingvistice îi pot ajuta pe copii să verbalizeze mai degrabă decât să-ți utilizeze emoțiile, pentru a transmite nevoile, și să-și folosească imaginația, pentru a-și petrece timpul atunci când așteaptă ceva, după cum afirmă autorul studiului, Pamela Cole, profesor în dezvoltarea umană și psihologie.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa