7 semne că ai un copil taifun

Cristina Călin, redactor
copil taifun

Sfidător, încăpățânat, persuasiv, gălăgios. Acesta este un copil taifun. Să îl supraveghezi în parc e ca și cum ai avea grijă de un animal sălbatic. Simți cum ți se învârte capul și ai ceva frustrări. Dar nu dispera. Un copil taifun este amuzant. Cum îl recunoști? Iată câteva semne că ești părintele unui copil taifun, potrivit babyology.com

Copiii încăpăţânaţi vor fi bogaţi!

Nu renunță niciodată

Copilul taifun este acela care va ieși pe ușă cu 3 pungi pline cu jucării. De ce face asta? Uite-așa! Pentru că vrea el. Este acel copil care iese iarna afară în pantaloni scurți. În sala de așteptare de la medic, îl vezi făcându-și o rachetă spațială din scaunele puse de dispoziție de policlinică. Știu ceea ce vor și de cele mai multe ori nu poți face mai nimic, pentru că sunt foarte determinați să obțină ceea ce și-au propus.

Ca părinte ți se pare că nu ai niciun control asupra copilului taifun, însă perseverența și determinarea sunt niște calități ce îi vor fi de folos în viață.

Nu are un ”buton” de unde să poată fi oprit

Copilul tău a renunțat la somnul de prânz de la vârsta de un an? Copilul taifun nu se culcă devreme și se trezește în zorii zilei pentru că are lucruri importante de făcut.

Pentru părinți este foarte greu. Trebuie să renunțe la programul de somn pe care l-au gândit. Copilul taiful este foarte greu de pus la somn și de cele mai multe ori îl găsiți în camera lui meșterind ceva la ore târzii în noapte.

Vă știe toată lumea

Când copilul taifun este treaz toți vecinii știu acest lucru. Obișnuiești să-ți ceri scuze des de la cei din jur pentru gălăgia de la voi din casă. Copilul taifun este foarte zgomotos. Pur și simplu îi place să fie auzit. Avantajul este că nu ai cum să-l pierzi. Toată gălăgia pe care o face este și semnul unei personalități foarte puternice care îl va face să lupte mereu pentru dreptatea lui și a celor din jur.

Care sunt semnele care îți arată că ai un copil energic

Primești sfaturi de la alți părinți

Părinții cu care te întâlnești încearcă să îți dea sfaturi despre cum ai putea să-l liniștești pe micuț. Ți se spune să îl pedepsești, să-l lași singur în camera lui sau să faci tabele cu recompense pentu zilele în care este cuminte. Dar tu știi că faci tot ce este posibil ca să păstrezi taifului în limite acceptabile, așa că mulțumește-le și mergi mai departe.

Se lasă condus de emoții

Viața cu un copil taifun este ca un carusel de emoții. Poate să râdă isteric și după două minute să îl cuprindă o tristețe de îți rupe sufletul. Nu te impacienta. Este modul lui de a funcționa. Pentru tine poate fi greu, dar pentru el este o calitate care îl va face să fie sufletul petrecerilor și să fie apreciat de cei din jur.

Orice schimbare este o provocare

Atunci când mergi cu viteza maximă, este greu să oprești să schimbi roțile. Pentru un copil taifun este greu să facă modificări de plan într-un timp rezonabil. Oricât de multe avertismente i-ai da, el va încerca mereu se întoarcă la ce făcea înainte. Singura cale este negocierea.

Cum să-ți convingi copilul să se comporte frumos, fără trucuri și dulciuri

Ceilalți copii gravitează în jurul copilului taifun

Tantrumurile și gălăgia sunt ceva obișnuit în viața voastră, dar există și reversul medaliei. Copilul taiful este foarte popular. Ceilalți copii sunt atrași de energia lui, de faptul că este amuzant și foarte prietenos.

Dacă ai și tu un copil care e ”mai”…, îți recomandăm cu drag cartea ”Cum să crești un copil energic”, de Mary Sheedy Kurcinka. Aceasta poate fi comandată de AICI.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa