6 clipuri cu copii independenţi și curajoşi pe care îi îndrăgești pe loc

Raluca Dumitrică
copii-independenti-totul-despre-mame

  Acești copii independenți au toate șansele să devină adulții puternici de mâine!

  Vi s-a întâmplat şi vouă să vă întâlniţi cu nişte copii independenţi, siguri pe ei şi teribil de descurcăreţi? Dacă i-aţi văzut, dar cam rar, iată 6 clipuri video care ne arată şi mai mulţi copii independenţi şi curajoşi, despre care suntem siguri că vor deveni nişte adulţi responsabili şi puternici, adulţi de care lumea de azi are atâta nevoie!

  Alfie Kohn revine în primăvara lui 2016 București, pentru două conferințe, şi vă ajută să aflaţi cum puteţi şi voi să aveţi nişte copii independenţi. Mai multe detalii despre evenimentul de pe 21 mai se pot găsi aici.

  1.Copii care gătesc

  Un copil care găteşte, şi care pare să facă lucrul asta cu plăcere, are toate şansele nu doar să se descurce singur în împrejurări care provoacă disconfort, adică atunci când îi e foame, ci să şi îndrăgească gastronomia şi parfumul ei.

  2. Copii care se îmbracă singuri

  Chiar dacă vi se pare că nu ne mare scofală să te îmbraci singur, pentru copii acesta este un prim semn de independenţă, dar şi unul care marchează nu numai maturizarea lor fizică, ci şi cea psihică. Ghidaţi-i la început şi lăsaţi-i să experimenteze nu numai cu îmbrăcatul propriu-zis, ci şi cu alesul şi asortatul hainelor, şi le veţi face un mare bine. Şi vouă! 😛

  3. Copii care nu se tem să spună ceea ce gândesc

  Dă-i copilului toate ocaziile posibile să vorbească şi o să-ţi spună fără menajamente exact ceea ce gândeşte, lucru destul de rar la adulţii din ziua de azi. Azi avem nevoie clară de copii independenți şi curajoşi care să nu se teamă să spună lucrurilor pe nume, aşa că nu minimizaţi nevoia lor de exprimare!

  4.Copii care îşi ajută semenii în situaţii limită

  Când o tragedie iminentă poate lovi mai mulţi oameni, să fii un puştan dispus să intervină pentru stoparea sa este o realizare imensă nu doar pentru eroul în sine, dar şi pentru părinţii săi, care au i-au predat acestuia toate lecţiile necesare. Chapeau!

  5. Copii care fac cu drag curăţenie prin casă

  Familia poate fi ca un stup în care fiecare are atribuţia lui de albinuţă săritoare şi harnică, aşadar şi copiii pot avea fiecare îndatoririle lor domestice. Daţi-le ocazia de a-şi demonstra abilităţile şi veţi ajuta la punerea paşilor independenţei celor mici. Atenţie la câine, însă! 😀

  6. Copii care nu se sfiiesc să exploreze

  Cine a zis că independenţa se obţine numai în afara explorării celor patru pereţi? Acest clip de mai sus ne arată cât de uşor e pentru un copil mic să înveţe să fie independent, să cerceteze şi să rămână cu multe informaţii utile în urma scotocirii. Unde mai pui că are parte şi de o super surpriză la final 🙂

  Alfie Kohn, autorul bestseller-urilor Parenting necondiționat și Pedepsiţi prin recompense, apărute la editura Multi Media Est Publishing, se va afla pe 21 mai pentru a treia oară la București, unde va susține o nouă serie de conferințe. Evenimentul, organizat de TOTUL DESPRE MAME, în parteneriat cu MNAR și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin președintele său, Monica Reu, trainer de comunicare non violentă, va avea loc la sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al Romaniei, MNAR, în intervalul orar 10.00 – 17:30, și va cuprinde două module: o conferință dedicată parentingului necondiționat și o a doua conferință în care se vor aduce adevărate argumente împotriva competiției.

  Mai multe detalii despre evenimentul de pe 21 mai se pot găsi aici.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa