5 sfaturi pentru a ușura mersul la oliță/ toaletă noaptea

Iulia Mirică
mersul la olita

Ziua mai e cum mai e – trainingul de oliță/ toaletă poate fi făcut fără plânsete și nervi, dar cum să procedezi pentru a ușura mersul la oliță noaptea?

Învățarea celor mici să facă la oliță este o sarcină dificilă pentru cei mai mulți părinți. Ceea ce este chiar mai dificil este momentul în care crezi că este totul perfect pentru că i-ai învățat să meargă la oliță pe parcursul zilei, iar apoi descoperi că au udat patul în timpul nopții. Adevărata problemă este, chiar și când copiii sunt instruiți să folosească olița, faptul că ei sfârșesc prin a avea nevoie de formare suplimentară pe timp de noapte, deoarece nu sunt obișnuiți să se trezească în timpul nopții și să meargă la baie. Copiii nu știu cum e să se trezească înainte de a merge la baie, așa că folosesc toaleta din pantalonii lor.

1. Asigură-te că sunt pregătiți

Părinții pun accentul destul de mult pe momentul renunțării la scutece. E mai ieftin, mai curat și mai simplu. Pentru a-i învăța să folosească olița pe timp de noapte mai ușor, asigură-te că aceștia sunt pregătiți mental să nu mai ude patul în timpul nopții.

2. Evită consumul mare al lichidelor înainte de culcare

Atunci când le permiți copiilor să bea prea multe lichide înainte de somn, riscul ca ei să ude patul în timpul nopții este foarte mare. Încearcă să limitezi consumul de lichide cu aproximativ o oră înainte de culcare. Vezica lor mică nu poate păstra lichidul până dimineață, așa că poți să previi, într-o oarecare măsură, umplerea ei.

3. Fă-le un program de mers la toaletă

Aranjează un program adecvat pentru copiii care fac la oliță în timpul nopții. Încearcă să-i duci la baie înainte de a merge la culcare, apoi programează-ți o alarmă care să-i trezească în mijlocul nopții pentru a folosi toaleta, de asemenea. În cele din urmă, se vor obișnui cu acest program și se vor trezi singuri.

4. Începe antrenamentul cu pantaloni speciali

O modalitate bună de a începe antrenamentul de mers la oliță pe timp de noapte este de a le pune pantaloni spciali în timp ce dorm sau măcar aleze ori cearșafuri speciale. Asigură-te că aceștia știu că pantalonii nu sunt ca un scutec și că trebuie să folosească baia atunci când îi poartă. Cu toate acestea, în cazul în care accidentele se întâmplă, vei reuși să strângi mai ușor mizeria din timpul nopții.

5. Acoperă salteaua cu o husă din plastic

Un alt plan de rezervă perfect pentru aceste accidente este acoperirea saltelei pe care dorm copiii cu o husă din plastic. În acest fel, dacă cei mici au un accident, va trebui doar să cureți cearșaful, iar mizeria nu va intra în saltea. Acest truc face munca de curățare mult mai ușoară pentru mămici. De asemenea, este recomandat ca orice ai face să ai o atitudine relaxată și calmă și să te abții de la folosirea cuvintelor dure atunci când copilul are un accident în timpul nopții. Acesta va reuși să scape de scutece într-o zi.

Tu ce alte metode ai mai folosit pentru a face mersul la oliță pe timpul nopții mai ușor pentru cei mici?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde poți găsi și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa