5 situații care te-ar putea bulversa după al doilea copil

Cristina Călin, redactor-șef

   

  Poate părea simplu să fii mamă pentru a doua oară, nu? Știi la ce să te aștepți, știi cum să ai grijă de bebeluș, nu mai ai temeri. Sau poate ai? Iată care sunt situațiile bulversante pe care le-ai putea avea după al doilea copil, potrivit familyshare.com

  Despre rivalitatea între frați și cum îl ajutăm pe primul născut să se adapteze la noul statut de frate mai mare

  Transformările aduse de maternitate nu sunt simple. Când copilul apare în viața noastră vin și o mulțime de responsabilități la care poate nici nu ne gândim, vin restricțiile, dispar somnul și viața socială, cel puțin pentru o vreme. Este greu, dar ne adaptăm treptat. Vine un moment când ne dorim un al doilea copil. În timpul sarcinii, nu mai avem atâtea griji, că doar știm ce presupune să fii mamă. Și, totuși. când bebelușul apare, putem avea un șoc.

  Bebelușul va fi diferit total de primul copil

  Fiecare copil este unic, iar acest lucru îl vei observa cel mai bine atunci când se va naște al doilea bebeluș. De obicei, presupunem că între frați vor fi o mulțime de asemănări, însă de multe ori nu este așa.

  Cel de-al doilea bebeluș se poate naște mai devreme sau mai târziu decât primul. Poți să ai surpriza să doarmă noaptea sau, dimpotrivă, să te țină trează. Și temperamentul lui poate fi diferit de cel pe care îl are primul copil.

  Top 6 sacrificii pe care le fac frații mai mari pentru frații mai mici

  Diferențele se vor vedea mult mai bine pe măsură ce frații cresc. Vei vedea că ce a funcționat pentru unul, nu merge sub nicio formă pentru celălalt. Dacă ai o criză de identitate ca părinte, să știi că nu-i nimic anormal cu tine. Pur și simplu sunt diferiți și trebuie tratați în consecință.

  Ai uitat mai multe decât îți imaginezi

  Chiar dacă nu a trecut mult timp de când ai născut prima dată, vei fi surprinsă să vezi cât de multe ai uitat. Dacă diferența este mai mare, vei fi la fel de neștiutoare ca la prima sarcină. Nou-născutul ți se va părea prea mic și prea fragil, mai ales dacă primul copil este mărișor. Va trebui să-ți amintești cum este să îți faci tot programul în funcție de programul de masă și de somn al celui mic.

  Poți investi egal în copiii tăi?

  Doi copii pot însemna mai mult decât muncă dublă

  În mod logic, dacă dublezi numărul de copii, vei avea de făcut și muncă dublă. Numai că în acest caz, nu este chiar așa. Vei avea mult mai mult de lucru. Fiecare dintre copii va avea nevoile lui individuale. Va trebui să te gândești cum să le faci pe plac și când sunt împreună. Abilitățile tale de mediator vor trebui să iasă la suprafață ca să poți să gestionezi relațiile dintre ei. Copilul mai mare va avea nevoie să învețe să fie un frate bun și va avea nevoie de mai multă atenție din partea ta.

  Nu vei mai avea parte de ajutor după al doilea copil

  5 lucruri pe care le vei face diferit după ce vei deveni mamă pentru a doua oară

  Știu că nu este drept, dar atunci când apare cel de-al doilea copil cei din jur presupun că deja știi ce ai de făcut și nu mai ai nevoie de ajutor. Deja ai experiență și nu mai ai nevoie de suport. Acest lucru are în el o doză de adevăr, însă uneori vrei ca cineva să fie alături de tine. Poate vrei să mergi cu unul dintre ei la medic și ai nevoie de cineva să stea cu celălalt și vei descoperi că puțini sunt cei care se oferă să te ajute.

  Primul copil poate nu va reacționa așa cum te aștepți

  Indiferent cât de mult l-ai pregătit pentru rolul de frate/soră mai mare, reacția copilului te va surprinde. Gelozia, anxietatea și chiar regresia sunt absolut normale. Poate va vrea chiar să fie alăptat doar pentru că vede că așa se hrănește bebelușul. Este firesc. Pentru fratele cel mare poate fi înspăimântător să crească și să aibă această responsabilitate.

  Ce să faci când se ceartă copiii tăi

  Înainte de a se naște cel de-al doilea copil fii pregătită. Acceptă că va trebui să o iei de la capăt cu o nouă aventură. Oricât de greu ar fi și oricâte șocuri vei avea, surprizele plăcute vor fi pe măsură.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa