5 lucuri pe care le invidiez la mamele de fete

Simona Ghenea
mamele-de-fete-totul-despre-mame

Viața de mamă a doi băieți se desfășoară la superlativ – este dinamică, frumoasă, deseori explozivă, însă trăiesc momente în care, efectiv, le invidiez pe mamele de fete! Recunosc!

Fetele se joacă pe jos, băieții pe sus

Oriunde m-aș afla cu micuții mei – acasă, în parc, la bunici – privirea mea este mereu în sus, către copaci, garduri, pergole sau orice lucru cu potențial de cățărare. Ei sunt mereu acolo sus! Joaca lor include întotdeauna riscul de cădere, însă, după câteva experiențe care au implicat hematoame minore, au prins amândoi o magnifică abilitate de a se urca și a coborî de pe obstacole fără probleme! Ca să vă dau un exemplu, la trei ani, băiatul cel mic se urcă pe dulapul de haine din camera lui în trei secunde. De aceea, toată mobila din casă am prins-o de perete, cu dibluri groase si ancore chimice puternice, pentru siguranța lor. Băieții mei sunt adevărate maimuțe!

Mă înțelegeți, așadar, de ce privesc cu jind la mamele de fete! Ce emoții poți avea uitându-te la fetițele care se joacă liniștite în nisip, colorează o jumătate de oră respectând contururile planșei sau schimbând rochița unei păpuși?

Fetele practică dansuri, băieții trag la sabie

I-am lăsat pe cei mici să-și aleagă singuri ce sport ar vrea să practice. Dup ce au vizionat „Neînfricata” (care este un film de animație din 2012 lansat de Walt Disney Pictures), au vrut să fie ca Merida! Așa am ajuns la tir cu arcul, sport pe care l-au practicat un an. Îmi amintesc și-mi vine să râd de mine însămi, cum stăteam sfioasă pe un scaun în hala în care se întâmplau antrenamentele, cu privirea blocată pe întinderea arcurilor și fețele concentrate ale băieților mei! Apoi venea un răcnet puternic din gurițele lor mici: „Ăăăăhhhhh!”

La fel de ciudat m-am simțit și anul următor, când au început să facă scrimă. Aici a fost un pic mai elegant, însă lansau atacurile și primeau înfrângerile cu aceleași țipete pe care au le auzisem doar în filme.

Acum băieții încep echiatație și, da, în timp ce-i văd călărind caii puternici, mă gândesc cu puțin jind la mamele de fetițe care stau liniștite în public și-și privesc micuțele dansând sau cântând și nu calculează în gând distanța pâna la cea mai apropiată Cameră de gardă.

Fetele acceptă cel mult o pată, băieții sunt ok cu zoaiale

După calculele mele, o mamă de fete spală la mașină jumătate cât o mamă de băieți. Adevărat? Copiii mei, după nici câteva ore de joacă, sunt plini ba de rugina, ba de noroi, ba de la zeama fructelor stoarse, în funcție de joc. Fetele vecinei mele sunt întotdeauna atente, chiar și când sunt prinse adânc în mrejele jocului, unde se așază, pe ce pun mâinile. Spun „beah!” ori de câte ori băieții apar cu ceva murdar în mână. Este clară și diferența de cantitate la rufele murdare, da?

Fetele mențin spațiile îngrijite, băieții cultivă dezordinea

Știți imaginile care circulă pe internet cu camerele curate ale fetelor versus cele în dezordine ale băieților. Aceasta este realitatea. Cu greu îi conving pe băieți de necesitatea întreținerii spațiului în care stau, pentru că, mereu vine aceeași replică: „Nouă ne place așa!” Evident că nu pot aștepta invazia paianjenilor și strâng zi de zi resturile de mâncare, hainele aruncate peste tot și adun cu grija piesele de lego pentru a nu călca pe ele în toiul nopții și a vedea stele verzi! În aceste momente, evident, îmi imaginez cum o mamă de fete fie are mai puțin de lucru, fie nu are deloc.

Fetele piaptănă păpușile, băieții le scot mațele

Că tot povesteam mai sus de camerele fetelor, știți doar ce frumos așează ele jucăriile pe rafturi, cum le strâng în ordine imediat ce au terminat joaca. Jucăriile noastre nu ajung pe raft! Mai întâi, băieții se urcă pe ele, le verifică rezistența: cele care crapă imediat sunt disecate până la ultima bucățică, iar cele care sunt tari și rezistă presiunii, primesc intervenții și mai dure – ciocan, șurubelniță sau chiar sunt duse în atelier la menghină! Motorașele astfel scoase din mașinile teleghidate se transformă, în imaginarul lor, în nave spațiale care apoi aterizeaza fix la mine-n faraș și gata cu ele!

 

Sunt sigură că există, totuși, și fete care sunt exact ca băieții mei. Voi le cunoașteți? Sau sunt cumva chiar ale voastre?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa