11 feluri prin care bebelușul tău îți spune că te iubește

Iulia Mirică

Cum îți dai seama că te iubește bebelușul: 11 feluri prin care copilul tău îți transmite „te iubesc”

Cu toate că bebelușul tău încă nu a început să vorbească pentru a-ți spune „te iubesc”, el îți arată acest lucru în felul lui fantastic, fără cuvinte. Iată care sunt semnele zilnice care îți demonstrează că bebelușul tău te iubește și că legătura dintre voi înflorește:

1. Arma senzorială numit lapte matern

iStock_000088811495_MediumBebelușul tău te poate recunoaște chiar și într-o mulțime, datorită laptelui matern. Da, ai citit bine: mirosul laptelui matern declanșează afecțiunea copilului tău pentru tine. În mod similar, mamele recunosc nevoile copilului prin semnale sale non-verbale. Faptul că bebelușul cere hrană este în același timp o declarație de iubire, pentru că în timpul alăptării cel mic primește mult mai mult decât lapte matern.

2. Se bucură de strâmbăturile tale

iStock_000090634163_MediumMamele fac instinctiv diferite strâmbături la cei mici, iar aceștia răspund expresiilor faciale ale mamelor cu zâmbete și priviri jucăușe. Aceste interacțiuni te ajută să îți dai seama cât de mult te iubește bebelușul și cât ești de importantă pentru el.

3. Te pupicește

te-pupiceste-totul-despre-mamePiticului tău îi place să-ți dea pupici. Copiilor le place să imite modul în care îi alintă mămicile, așa că te vor copleși cu dragostea lor. Gurițele fără dinți îți vor molfăi obrazul, iar pupici siropoși și umezi sunt atât de drăguți încât îți vor topi inima. Este pur și simplu o modalitate prin care cel mici îți arată că te iubește atât de tare încât îi vine să te mănânce.

4. Se holbează la tine

se-holbeaza-la-tineE amuzant atunci când un bebeluș nu îți ia privirea de la tine. Privitul îndelung este modalitatea bebelușului de a asocia mirosurile și sunetele în care are încredere cu ceva ce poate vedea. Uitându-se atent la tine, acesta îți studiază fața și o memorează.

5. Îți zâmbește o fracțiune de secundă

zambetPrimele zâmbete sociale ale bebelușilor au loc la șase sau opt săptămâni după naștere. Cel mic zâmbește la tine, la tatăl său sau la alți membri ai familie. Dar zâmbetul de o fracțiune de secundă pe care îl observi atunci când doarme? Dacă ai crezut că acest zâmbet al celui mic este pur și simplu un reflex, află că nu este adevărat. Studiile au arătat că bebelușul tău încearcă de fapt să imite zâmbetul tău. Este modul său de a crea o conexiune cu tine și a-ți arăta că te iubește.

6. Momentul în care ține mâinile în sus, cerându-ți să-l iei în brațe

intinde-manaChiar și atunci când bebelușul începe să meargă de-a bușilea, dorința de a începe să meargă este însoțită de dorința de a fi luat în brațe de către mama sa, atunci când o vede. Este ca și cum dorința de a explora lumea din jurul său este potențată de răsfățul primit în brațele mamei sale.

7. Copilul tău se preface că e rănit

se-preface-ca-e-ranitS-ar putea să nu fie nici măcar jumătate de zgârietură, dar copilul va veni la tine chiar și dacă are are o înțepătură minusculă de țânțar. Cel mic face acest lucru pentru atenție. Da, o iubește pe mama sa, care are grijă de el, chiar și atunci când nu îl doare nimic.

8. Se joacă cu tine

se-joacaCel mic merge de-a bușilea înainte și înapoi pentru a vedea dacă vii după el. Uneori, el doar se târăște înainte în anticiparea unui lucru nou – vânătoarea prin casă a jucăriilor -, dar se întoarce din nou, pentru a se asigura că ești în preajma sa.

9. Copilul tău urăște să te vadă plecând (chiar dacă asta înseamnă doar până la toaletă)

nu-sta-fara-tineBebelușul are nevoie de tine. Da, în același timp crede că ar trebui să pătrunzi în spațiul său, luându-i înapoi boabele câinelui pe care tocmai le gusta. Dar atunci când părăsești proximitatea, cel mic va fi agitat până când te întorci.

10. Îi place să te imite

te-imitaEl va bâlbâi ceva, în încercarea de a spune exact ceea ce ai spus tu sau din dorința să-ți imite acțiunile și comportamentul. Nu l-ai observat niciodată ținând telefonul între bărbie și umeri și vorbind cu o persoană imaginară?

11. Are o listă de acte rebele pe care le face cu tine

acte rebele Copilul tău s-ar putea să fie cel mai cuminte la o adunare socială, dar nu și atunci când este singur cu mami. El crede că are dreptul să fii doar a lui și că nu ar trebui să te piardă din cauza treburilor de zi cu zi și a altor activități. Cel mic va deveni irascibil, va țipa și va face toate năzdrăvăniile doar pentru a-ți atrage atenția. Ca un îndrăgostit adevărat! 🙂

Citește și ”Cartea Bebelușului”, cel mai important ghid al primilor ani, cartea care vine cu răspunsuri și rezolvări la toate întrebările și probleme unei proaspete mămici. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa