Poveşti cu tâlc pentru copii. 5 propuneri

Marina Rosenfeld
mama copil citit poveste

  Poveşti cu tâlc pentru copii. În ziua de astăzi când suntem cu toţii ocupaţi, ne lăsăm prea mult copiii pradă intenetului. Totuşi putem petrece timp de calitate cu ei citindu-le poveşti, mai ales din cele care le predau o lecţie de morală. Iată câteva exemple de poveşti de la parenting.firstcry.com

  Poveşti cu tâlc pentru copii. Copacul cu ace

  Au fost odată doi fraţi ce trăiau la marginea unei păduri. Fratele cel mare era foarte răutăcios cu cel mic şi a mâncat toată mâncarea şi i-a luat şi hainele cele bune. Într-o zi acesta s-a dus în pădure să adune lemne de foc. Acolo a dat peste un copac magic. Copacul i-a spus: „Dacă nu-mi tai cregile, om bun, îţi voi da toate merele mele de aur”. Tânărul s-a învoit, dar a fost nemulţumit de numărul de mere primite. S-a enervat şi a decis să taie copacul dacă nu-i dă mai multe. Copacul a aruncat peste el multe ace şi l-a doborât. Fratele cel mic s-a îngrijorat şi a pornit în cautarea fratelui său. Acesta a scos toate acele din corpul fratelui mai mare. Fratele cel mare si-a cerut iertare, iar copacul i-a dat mai multe mere decât ar fi visat vreodată pentru că a văzut că s-a schimbat.

  Morala: oamenii buni sunt mereu răsplătiţi

  Poveşti cu tâlc pentru copii. „Câte ciori sunt în oraş?”

  Sultanul Akbar a pus o întrebare la care curtenii nu au putut răspunde. Pe când lumea se gândea la un răspuns a venit şi Birbal care a întrebat ce s-a întâmplat. Aceştia i-au spus întrebarea: „Câte ciori sunt în oraş?”

  Birbal s-a dus la Akbar şi i-a spus că sunt douăzeci şi una de mii cinci sute douăzeci şi trei. Când Sultanul a întrebat de unde ştie răspunsul, Birbal a spus: ”cere-le oamenilor tăi să numere. Dacă sunt mai multe înseamnă că rudele ciorilor au venit în vizită”. Mulţumit de răspuns, Akbar i-a dăruit lui Birbal un rubin şi un şirag de perle.

  Morala: Explicaţia unui răpsuns e la fel de importantă ca răspunsul.

  Poveşti cu tâlc pentru copii. Atingerea de aur

  Este povestea unui om lacom care a întâlnit o zână captivă între câteva crengi. Bucuros că poate câştiga a cerut ceva în schimbul ajutorului şi anume, ca tot ce atinge să se transforme în aur. S-a dus repede acasă unde fata lui a alergat să îl îmbrăţişeze. Cum a atins-o, aceasta s-a transformat în aur. Şi-a dat seama de nebunia lui şi de atunci a rătăcit tot restul vieţii căutând zâna.

  Morala: Lăcomia nu aduce lucruri bune.

  Poveşti cu tâlc pentru copii. Lăptăreasa

  Patty lăptăreasa a muls vaca şi a obţiut două găleţi de lapte. A vrut să meargă la piaţă să-l vândă. Pe drum a început să se gândească câti bani va câştiga.

  Odată ce o să am bani, cumpăr o găină, aceasta va face ouă şi pui. Ouăle le pot vinde. O să-mi cumpăr o casă ce-i va face invidioşi pe toţi. Pe când gândea asta Patty a văstat găleţile cu lapte.

  Morala: nu vinde pielea ursului din pădure.

  Poveşti cu tâlc pentru copii. Trandafirul îngâmfat

  A fost odată un trandafir tare mândru de felul în care arăta. Era totuşi tare necăjit că lângă el creştea un cactus urât. În fiecare zi îl insulta pe cactus, dar acesta nu răspundea. Într-o vară, puţul din grădină a secat şi nu mai era apă pentru flori. Trandafirul a început să se vestejească. I-a cerut cactusului apă, iar acesta i-a dat şi au devenit prieteni.

  Morala: Nu judeca după aparenţe.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa