Cele mai frumoase 5 cărți pentru copii despre Paște, ouă și iepurași

Magda Popescu

Sărbătorile Pascale se apropie și cum putem să le povestim mai bine copiilor despre însemnătatea acestor zile și despre tradițiile din jurul Paștelui dacă nu cu  povești frumoase? Sunt povești despre Iisus și povestea Învierii, despre ouă colorate și, bineînțeles, iepurași.

Am adunat 5 dintre cele mai frumoase cărți pentru copii despre Paște pe care să le citiți împreună cu cei mici în vacanță. Ele pot fi un punct bun de pornire pentru a le vorbi copiilor despre Isus Cristos, credință, bunătate, obiceiuri de Paști etc.

Povestea Paștelui, editura Girasol


O carte cu ilustrații frumoase care face parte din colecția ”Viața lui Iisus” a editurii Girasol. Prezintă povestea Paştelui pe înţelesul copiilor și, totodată, o introducere ușoară, pe înțelesul copiilor, în textul Noului Testament.

Biblia piticilor, editura Casa Cărții


Sunt mai multe variante de Biblii pentru copii, și toate explică pe înțelesul lor conceptele primare despre Dumnezeu. Biblia piticilor, apărută la editura Casa Cărții combină textul simplu cu ilustraţii vii. Cartea este potrivită pentru copiii până în 6 ani.

Nina și ouăle de Paște, editura Univers Enciclopedic


Nina este pesonajul principal, o fetiță veselă, căreia îi place mult să picteze ouă în culori vesele. Şi în coteţul găinilor sunt o mulţime de ouă, însă din ele vor ieşi puişori. O poveste adorabilă despre o fetiţă care sărbătoreşte venirea Paştelui, împreună cu pisicuţa şi căţeluşul ei.

 Cele mai frumoase povești pentru copii. Alegerea mamelor

Uite ce-a ieșit din ou, editura Cartea Copiilor


„Uite ce-a ieșit din ou” este o poveste despre cum să spargi coaja singurătății și să-ți găsești un prieten, foarte, foarte aproape de tine, care te așteptă, la rândul său, să parcurgi calea nebănuită de la inima ta către inima sa. Personajul principal este un iepure care a găsit într-o zi un ou în care se mișca ceva. Ce putea fi? Și cum ar putea el, un iepuraș atât de mic, să afle?

Recenka și ouăle de Paști, editura Frontiera

Într-o zi de iarnă, o rață sălbatică se prabușește în curtea unei băbuțe. Dar Babușca nu e o băbuță oarecare, așa cum nici rața nu este o rață obișnuită. Babușca pictează cele mai frumoase ouă de Paști, iar rața, ei bine, rața are și ea un dar foarte special.
Citind povestea acestei prietenii emoționante, vei descoperi că prietenia înseamnă să ajuți și să dăruiești, dar și că darurile se întorc la tine când te aștepți mai puțin. „Ce minune!”, exclamă de multe ori Babușca în poveste.

O poveste frumos ilustrată despre tradițiile de Paște și ouă multicolore. Face parte din acele cărți pentru copii despre Paște care nu trebuie să lipsească din bibliotecă.

De ce nu-i mai citesc băiatului meu povești clasice pentru copii

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa