7 cărți de citit alături de copii în vacanța de iarnă

Magda Popescu

  Știu că în vacanță copiilor le place să se joace, dar lumea poveștilor oferă atât de multe, încât e și păcat să ratați momente frumoase petrecute cu cei mici și cu o carte în brațe. Oferta de cărți de citit în vacanța de iarnă este foarte vastă. Dacă e să alegeți după criterii, o carte minunată ar trebui să aibă personaje frumoase, să spună o poveste cu tâlc și să trezească în micii cititori sentimente puternice. Iată ce cărți vă propunem noi pentru această perioadă a anului.

  Moș Crăciun
  Autor: Mauri Kunnas
  Editura: Cartea Copiilor
  Nu este o altă carte din lungul șir al celor despre simpaticul personaj, ci autentica lui poveste. Autorul, originar chiar din Finlanda, îl descrie pe Moș Crăciun așa cum nimeni nu l-a mai descris niciodată și îi spune povestea printr-o descriere atât de reală, încât e greu să nu te duci cu mintea și gândul chiar în satul Moșului. Ilustrațiile contribuie decisiv la magia cărții.

  Ninsoarea din vis
  Autor:Eric Carle
  Editura: Cartea Copiilor
  Este o carte-jucărie despre generozitate și spiritul Crăciunului creată de vestitul autor, Eric Carle, în stilul său consacrat. Este o poveste simplă și tandră, ilustrații strălucitoare realizate prin colaj și surprize ascunse în paginile decupate special pentru degetele micilor cititori.

  Citește și: Cum îţi încurajezi copilul să citească de plăcere?

  Gloria și Unicornul magic
  Autori: Ana Nicolescu, Laura Frunză, Miruna Mărgărit, Tily Niculae, Monica Popescu
  Editura: Didactica Publishing House
  Este o carte scrisă de bloggerițe mame care ne amintește că magia sărbătorilor se simte mereu în familie. Povestea este despre Gloria, o fetiță de 6 ani, care se simte foarte singură atunci când în familia ei apare Petru, frățiorul născut prematur. Convinsă că părinții nu o mai iubesc, Gloria se hotărăște în Ajun de Crăciun să plece de acasă. Unicornul magic și dragostea părinților o ajută să treacă peste această perioadă din viața ei.

  Povești la gura sobei
  Autor: Caitlin Matthews, Helen Cann
  Editura: Vellant
  Fiecare dintre cele opt povești ale acestei cărți de sărbătoare celebrează diferite momente ale lunilor celui mai friguros anotimp. Însoțite de ilustrațiile deosebite ale lui Helen Cann, Poveștile la gura sobei sunt inspirate de legendele și tradițiile populare specifice culturilor dintre cele mai diverse:

  Citește și: ”Copiii care citesc mult învață să ruleze nu numai imagini, ci și emoții, opinii și valori”

  Mănușa
  Autor: Jan Brett
  Editura: Arthur
  O poveste de iarnă, cu personaje principale, animalele pădurii. Mănușa este un basm ucrainean adaptat. Mai multe animale din pădure descoperă o mănușă albă și pufoasă și se adăpostesc rând pe rând în ea, acolo unde e cald și bine. În tot acest timp, Nicușor, băiețelul care pierduse mănușa, o caută peste tot, fără să știe ce se întâmplă de fapt cu ea.

  Măgărușul și îngerașul
  Autor: Christiane Hansen
  Editura: Univers enciclopedic
  Când măgărușul se trezește într-o dimineață, vede că mama lui a dispărut. Din fericire, nu rămâne singur multă vreme pentru că un înger știe unde se află ea – lângă pruncul Iisus, în staulul în care a avut loc Miracolul Crăciunului. Măgărușul și îngerașul pornesc împreună spre acel loc magic. O poveste ce redă atmosfera magică a Crăciunului, prezentă pe lista cu cărți de citit în vacanța de iarnă.

  O zi de iarnă
  Autor: Christina Butler
  Editura: InfoDar
  O carte frumoasă despre prietenie și generozitate, numai bună de citit în preajma sărbătorilor.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa