O fetiță de 4 ani a ajuns în spital, cu infecție gravă, după ce a probat pantofi fără șosete

Anca Vlad

  O plimbare obișnuită pentru cumpărarea unei perechi de pantofi s-a transformat în coșmar pentru o mamă și fiica ei de patru ani. Micuța a fost spitalizată din cauza sepsisului, conform usatoday.com. Sepsisul este prima cauză de deces în infecții.

  Jodie Thomas, din Țara Galilor, spune că a ieșit cu fiica ei la cumpărături cu puțin înainte de începerea școlii. Ele au colindat magazine, dar nu le-a plăcut nimic. În cele din din urmă, au găsit o pereche pe care fetița a probat-o. Copilei i s-a făcut rău a doua zi după ce a probat pantofi fără să poarte șosete: „Plângea îngrozitor și avea temperatură mare. Pantofii care i-au plăcut fuseseră probați și de alte fetițe și așa a luat Sienna infecția”, este convinsă mama.

  Probarea pantofilor s-a transformat într-un coșmar pentru fetița de patru ani
  Probarea pantofilor s-a transformat într-un coșmar pentru fetița de patru ani

  Medicii i-au spus că fetița are sepsis și că trebuie operată. În cele din urmă au reușit să evite intervenția chirurgicală, drenând infecția din piciorul copilului. Medicii cred că Sienna a contactat bacteria printr-o julitură la picior, permițându-i să pătrundă în organism.

  Sepsisul poate fi declanșat de orice infecție, dar următoarele tipuri sunt de cele mai multe ori vinovate de instalarea acestei boli: pneumonia, infecția abdominală, infecția la rinichi, infecția în sânge etc.

  După ce fetița ei a fost spitalizată din cauza sepsisului, Jodie Thomas a postat pe Facebook un text prin care avertizează părinții despre potențialul risc al otrăvirii sângelui doar probând pantofi.

  „Sfatul meu este ca atunci când mergeți să cumpărați pantofi, să puneți în poșetă și o pereche de șosete!”

  „Nu știi ale cui picioare au intrat în pantofi înainte să-i probezi tu. Sienna a trecut printr-o experiență înfricoșătoare, dar, slavă Domnului, s-a recuperat total. Cine ar fi fi crezut că te poți îmbolnăvi probând pantofi??? Sfatul meu este ca atunci când mergeți să cumpărați pantofi, să puneți în poșetă și o pereche de șosete!”.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa