Copilul tău vreau un frățior? Iată de ce ar trebui să-i îndeplinești dorința

Iulia Mirică
frati

  Copilul singur la părinți are, în mod cert, câteva avantaje: atenție exclusivă, jucării doar pentru el, distracții și educație pe care, poate, nu ți le-ai permite pentru încă un copil. Dacă punem însă lucrurile în balanță, beneficiile emoționale ale vieții alături de frați sunt infinit mai importante.

  Gândește-te cât de distractiv ar fi pentru copilul tău să aibă un frățior sau o surioară, pentru că va avea întotdeauna pe cineva cu care să se joace. Dacă ai fost singură la părinți, probabil îți dai seama că dezavantajele contează mai puțin decât avantajele de a avea un frate sau o soră. Iată câteva dintre motivele pentru care cel mic ți-ar fi recunoscător dacă ar avea un frățior sau o surioară!

  1. Va avea pe cine să dea vina atunci când va face ceva greșit, cum ar fi să uite să scoată vasele din mașina de spălat.

  2. Va avea pe cineva care îl va înțelege întotdeauna când se plânge de părinți. Da, aproape toți copiii fac asta, oricând de mult ți-ai dori să faci totul perfect.

  3. Un frate mai mare îl poate ajuta pe cel mai mic să reușească în viață, srvindu-i drept model.

  4. Prietenii fratelui înseamnă noi prieteni pentru copil. Și cui nu-i plac prietenii noi?

  5. Chiar și când convinge un adult să se joace cu el, imaginația adultului nu o poate depăși pe cea a copilului. Iar cel mic are nevoie de cineva care să viseze lumi magice și să inventeze jocuri.

  6. Nu ar mai fi niciun moment de plictiseală în casă. Nu trebuie să își mai imagineze că soldățeii sau păpușile vorbesc.

  7. Pentru fete, o soră este perfectă dacă vor să împrumute haine, să vorbească până târziu de băiatul de care le place, atunci când li se pare că părinții nu le ascultă.

  8. Probabil că cel mic ar fi mult mai răbdător dacă ar trebui să-și împartă lucrurile cu un frate.

  9. O parte din presiunea de a avea succes și de a fi inteligent se combină și se atenuează puțin, pentru că vor fi împărtășite și de fratele sau sora copilului.

  10. Prietenii vin și pleacă, dar un frate este legat de cel mic pentru totdeauna.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa