Vacanța de Paște are 14 zile, teoretic. Practic, sunt cu trei zile mai mult

Alexandra Irimiea

  Anul acesta, vacanța de Paște se combină cu cea de 1 mai – dublă bucurie pentru elevi.

  Vacanța de Paște 2017 începe, teoretic, pe 19 aprilie, adică după Paște, însă, practic, ultima zi de școală este vineri, 14 aprilie.

  Anul acesta, primele două zile de după Paște nu sunt incluse, oficial, în vacanța de Paște. Astfel, duminică, 16 aprilie încep sărbătorile pascale, iar luni și marți (17-18 aprilie) sunt libere întrucât sunt primele două zile de după Paște.

  Vacanța începe, oficial, miercuri, 19 aprilie. Iar conform structurii anului școlar 2017, vacanța de Paște durează până duminică, 30 aprilie, dar asta nu înseamnă că elevii se întorc la școală. Luni e 1 mai, așa că elevii beneficiază de încă o zi liberă.

  În concluzie, copiii iau vacanță vineri, chiar înainte de Paște, pe 14 aprilie, și se întorc la cursuri marți, pe 2 mai. În total, sunt 17 zile libere pentru elevi.

  Însă marea dilemă pentru copii este: vacanță cu teme sau… fără teme?

  La finalul anului 2016 a apărut Ordinul ministrului Educației nr. 5893 privind temele pentru acasă în învățământul preuniversitar. Acesta stabilește faptul că elevii vor primi cât mai puține teme sau chiar deloc, așa cum este la clasele pregătitoare.

  Ordinul prevede în mod explicit ca „în perioada vacanței, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învățământul primar și gimnazial”. Însă, în final, decizia va fi luată de profesori și învățători, ordinul neavând caracter punitiv, adică nu conține și sancțiuni dacă nu va fi respectat.

  Vacanța de vară 2017: 16 iunie – 9 septembrie
  Școala altfel 2017: 27 februarie – 31 martie sau 15 mai – 9 iunie (5 zile consecutive)

  V-ați făcut deja planuri pentru vacanța de Paște?

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa