8 lucruri pe care un tată trebuie să le spună fiului său

Cristina Călin, redactor
tata si fiu la pescuit

Mamele sunt cele care joacă rolul important în dezvoltarea copilului, dar sunt lucruri la care tații se pricep mai bine. Mai ales dacă este vorba despre fii.

Trebuie să ne gândim doar la faptul că la grădiniță și la școală cei mici cel mai des intră în contact cu femei. Educația din partea unei persoane de sex masculin este deficitară în cele mai multe cazuri. Iată 8 lucruri pe care un tată ar trebui să le spună fiului său pentru a-și pune amprenta asupra modului său de a crește.

Explică-i că este important să știe să piardă și să câștige

În afară de prieteni, cine este cea mai bună companie pe care copilul o are în competiții sau când se joacă? Tatăl, evident! Este unul dintre cele mai bune moduri de a-l instrui în ceea ce privește calitățile sale de bărbat. Desigur, uneori va simți gustul dulce al victoriei, altă dată își va da seama cât de greu îi este să ajungă acolo unde și-a propus. Pentru un tată aceastea sunt șanse de neratat pentru a-i spune că înfrângerile sunt uneori de neevitat și că, atunci când cade, nu trebuie decât să se ridice pentru că nu este o rușine să fii înfrânt.

Învață-l care este atitudinea corectă față de femei

Și mama îi poate spune unui băiat cum să se poarte cu o femeie, dar un tată poate face acest lucru mult mai elocvent prin propriul exemplu. Va fi important dacă un copil învață chiar de la tatăl lui câteva detalii importante despre femei. Nu de la prieteni, nu de pe internet, ci de la propriul său tată. Ia-l pe fiul tău atunci când mergi să cumperi flori sau orice alt cadou pentru mama lui. Lasă-l să vorbească chiar el cu doamnele din magazin pentru a nu se simți inconfortabil să discute cu femei pe care nu le cunoaște.

Trebuie să aveți o conversație ca de la bărbat la bărbat despre iubire

Fiul tău trebuie să afle despre aceste sentimente puternice dintr-o discuție cu tatăl său. Pentru un adolescent, este un dar important. Îi poți povesti despre prima ta iubire, îi poți spune să nu se grăbească în dragoste pentru că fata potrivită va veni și pentru el și atunci va simți acest lucru. Aceste discuții sunt foarte importante pentru că aduc încredere reciprocă.

Învață-l cum să răspundă la provocări

Doar un tată îl poate învăța corect pe fiul său cum să fie puternic și ferm, să își apere drepturile. Doar de la tine poate depinde modalitatea prin care să-și dea seama dacă anumite bătălii merită duse, când trebuie să dea importanță provocărilor și când să se calmeze. Prin exemplul personal, îi poți explica băiatului tău că bunătatea nu este sinonimă cu slăbiciunea.

Ajută-l să își găsească propria viziunea asupra lumii

Nici nu trebuie să faci ceva special. Trebuie să fii lângă el, să-i vorbești. Copilul trebuie să înțeleagă că nu doar mama are așteptări de la el, ci că mai exiști și tu, cu abordările și viziunile tale. În felul acesta va vedea că o problemă poate fi văzută din mai multe puncte de vedere, că orice lucru se poate vedea din mai multe unghiuri.

Oferă-i senzații noi

Totul începe de când este bebeluș. De la 6 luni poate simți diferențele dintre modul în care mama și tata își exprimă dragostea. Dacă mamele preferă drăgălășeniile, tații vor prefera jocurile active. Cu ajutorul lor are parte de experiențe și senzații tactile, auditive și vizuale noi care îi sunt de ajutor pentru o dezvoltare armonioasă.

Învață-l trucuri de bărbați

Sunt bărbați cuceritori care atrag privirile tuturor femeilor, fie că sunt la costum, fie că sunt plini de ulei de la motorul unei mașini. Tocmai faptul că știu să se descurce în orice situație îi face atrăgători, așa că îl poți învăța să facă focul sau să danseze.

Ajută-l să facă treburi casnice

Îi poți arăta cum se calcă o cămasă, puteți găti împreună. Evident, tot tatăl este cel care trebuie să îl învețe cum să se bărbierească sau cum să facă nod la o cravată.

Urmăriți un video interesant despre cum poate mama să aibă o relație bună cu fiul și de ce este important să permită tatălui să creeze o legatură specială cu fiul! 

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa