Toate școlile și grădinițele din Capitală se închid vineri, 31 mai, pentru vizita Papei. O parte se închid de joi

Theodora Fintescu, redactor

Cursurile și activitățile din toate școlile și grădinițele din București vor fi suspendate vineri, 31 mai 2019, cu ocazia vizitei Papei în Capitală. Școlile și grădinițele care se află pe traseul pe care îl va parcurge înaltul prelat vor fi închise și joi. 

Decizia a fost luată de Primăria Capitalei, în contextul vizitei istorice pe care Papa Francisc o face în România între 31 mai și 2 iunie, sub genericul ”Să mergem împreună!”. Evenimentul are loc la 20 de ani după vizita făcută de Papa Ioan Paul al II-lea, în 1999.

Orașul va fi plin de pelerini

Decizia de suspendare a cursurilor a fost justificată de primarul Gabriela Firea prin faptul că se vor lua o serie de măsuri de securitate, vor exista restricții de circulație, traficul va fi deviat, vor fi zone închise, iar orașul va fi plin de pelerini.

Măsura îi vizează pe elevii și preșcolarii din cele 420 de unități de învățământ de stat. Săptămâna viitoare, Inspectoratul Școlar va anunța care sunt școlile și grădinițele care își vor suspenda activitatea și în cursul zilei de joi. Este vorba despre cele aflate pe traseul parcurs de Papa Francisc și cele din vecinătatea acestuia. De asemenea, și alte școli care nu sunt legate geografic de traseul Papei pot stabili suspendarea cursurilor joi, iar decizia se va lua la nivelul consiliilor de administrație, cu aprobarea Inspectoratului Școlar.

Chiar și unele instituții de învățământ private au fost anunțate de Poliția Capitalei că traficul în zona lor va fi închis, așa că acestea sunt obligate să-și suspende cursurile vineri.

Poliția Capitalei a anunțat că zonele în care se va afla înaltul prelat vor fi supravegheate de 2.000 de polițiști.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa