Teze în anul școlar 2016-2017. Lista disciplinelor și programul examenelor

TOTUL DESPRE MAME
programul tezelor

Ministerul Educației a anunțat aprobarea listei disciplinelor la care se suțin teze în anul școlar 2016-2017 și datele la care au loc aceste examinări.

Astfel, tezele de pe semestrul I se susțin până la data de 13 ianuarie 2017, iar tezele de pe semestrul al II-lea se vor susține până la data de 26 mai 2017. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susține până la data de 19 mai 2017, iar la clasele terminale de liceu până la data de 5 mai 2017.

La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise
menţionate în lista de mai jos, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare /calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare.

La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare /calificare profesională, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere dintr-o listă de discipline,
elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar.

În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă se susţin tezele prevăzute
pentru învăţământul de masă. În celelalte unităţi de învăţământ special se susţin teze la
limba și literatura română şi matematică, începând cu clasa a VI-a.

Pentru anul şcolar 2016- 2017, lista disciplinelor la care se susţin lucrări de evaluare semestrială (teze), în cadrul învățământului gimnazial este:

Clasele a V-a–a VII-a
1. Limba și literatura română
2. Matematică

Clasa a VIII-a
1. Limba și literatura română
2. Matematică
3. Istorie/Geografie (la alegere)

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa