Sute de părinți, la Conferinţele TotulDespreParenting cu Alfie Kohn

Raluca Dumitrică
conferintele-totuldespreparenting-totul-despre-mame

Celebrul autor american s-a aflat în fața unui public numeros la Conferințele TotulDespreParenting

Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României a fost sâmbătă, 21 mai, locul în care s-au desfăşurat Conferinţele TotulDespreParenting cu Alfie Kohn, autorul american aflându-se pentru a treia oară în România, la invitaţia TOTUL DESPRE MAME.

Alfie Kohn, specialistul mult-aşteptat de părinţii din România

Autor a 14 cărţi despre educaţie, parenting şi comportament uman, traduse în 20 de limbi şi vândute în peste 500.000 de exemplare la nivel mondial, Alfie Kohn este unul dintre cei mai apreciați specialiști de parenting din lume. Deşi aceasta nu a fost prima întâlnire a renumitului autor american cu publicul din ţara noastră, Alfie Kohn fiind invitat să suţină conferinţe la Bucureşti şi în anul 2013, dar şi în 2014, sute de părinţi au venit să-l vadă şi să-l asculte live pe cel care a scris volume precum bestsellerul Iubire necondiționată pentru copilul tău, Mitul temei pentru acasă sau Pedepsiţi prin recompense.

Cele două conferinţe desfăşurate pe parcursul zilei, Parenting necondiţionat şi Argument împotriva competiţiei, au atins puncte sensibile pentru părinţii de la noi, dar şi pentru societatea românească, în general. Pe lista acestora s-au aflat pedepsele şi recompensele, despre care Alfie ne-a spus că sunt la fel de periculoase şi că îi distrug copilului încrederea în sine şi relaţia cu părinţii săi, şi competiţia, a cărei existenţa influenţează dezvoltarea ulterioară a unui copil, având efecte negative nu doar la școala, ci și mai târziu, la locul de muncă.

Evenimentul a fost unul interactiv, pe durata ambelor conferinţe cei din sală putând să între în contact direct cu Alfie Kohn prin intermediul întrebărilor pe care i le-au pus acestuia. De altfel, intervenția orală a publicului a pigmentat şi mai mult evenimentul, lansând ample discuţii, hohote de râs sau chiar rumoare, totul transformând conferințele într-un succes.

Copiii au fost mai mult decât bineveniţi la eveniment

Cum de la niciun eveniment de parenting nu pot să lipsească tocmai cei mici, și de data aceasta o mulțime de prichindei au venit cu părinţii lor la conferinţe. Ei au intrat în atmosferă şi s-au bucurat de eveniment, având la dispoziție mai multe puncte de atracție aflate lângă sala de conferințe.

Zona organizată de Olympus a fost, la fel ca la celelalte conferinţe marca TOTUL DESPRE MAME la care acest brand a fost alături de noi, o zonă de joacă, cunoaștere, distracție si veselie. Produsele lactate bio, foarte gustate de copii, văcuţa bălţată de jucărie, dar în mărime naturală, colajele simpatice pe care le-au putut face acolo alături de echipa Holy Molly, toate au adus zâmbete pe chipurile copiilor.

La rândul său, standul Philips a suscitat mult interes nu numai din partea părinților, ci și a copiilor. Răspunzătoare pentru acest lucru au fost produsele inovatoare cu care au fost prezenți cei de la Philips la Conferinţele TotulDespreParenting, respectiv periuţa electrică pentru copii Philips Sonicare, storcătorul Philips, sau produsele din gama Philips Air, pe care cei mici au putut sa le vadă de aproape.

Tot o sursă de amuzament pentru copii a fost mascota companiei Metropolitan, un Snoopy vesel și mereu în mișcare, care a fost în permanență în preajma celor mici. La rândul lor, standurile Urgo și EVITAL au fost nu doar loc de informare pentru părinți, ci au stârnit și curiozitatea celor mici, prin produsele expuse și coloritul lor. Carrefour a fost, de asemenea, alături de familii, prin gama de confecţii TEX, despre care publicul a putut afla mai multe prin materialele promoţionale înmânate.

La reuşita evenimentului au contribuit şi susţinătorii acestei ediţii a Conferințelor TotulDespreParenting: Metropolitan, Carrefour, Olympus, Urgo, EVITAL şi Philips. Pauzele de cafea au fost oferite de Tchibo, cei prezenţi putându-se răcori şi cu apă plata de la AQUA Carpatica.

La fel ca la edițiile anterioare, la Conferinţele TotulDespreParenting participanții au putut să cumpere de la standul de carte existent în apropierea sălii principale atât cărţi semnate de Alfie Kohn şi traduse în limba română, cât şi alte volume de parenting editate de Multi Media Est Publishing şi care pot fi achiziţionate şi din magazinul nostru online.

Foto: Alexandru Smeu

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa