Succesul copiilor noştri, tema „Atelierelor cu mămici” cu Oana Moraru

Raluca Dumitrică
oana-moraru

Într-o seară frumoasă de septembrie şi în faţa unei săli arhipline, Oana Moraru, consultant educaţional şi fondatoarea Şcolii Helikon din Călăraşi şi a platformei Vocea Părinţilor, a venit la „Atelierele cu mămici” TOTUL DESPRE MAME de la Connect Hub pentru a le spune părinţilor cum pot ei să asigure succesul şi performanţa în viaţa copiilor lor.

Fără a enunţa nişte reţete clare despre cum ar putea fiecare familie în parte să aibă nişte copii de succes, Oana Moraru le-a sugerat părinţilor să încerce să răspundă la întrebări precum: Ce este succesul pentru mine şi copilul meu? Merg sau nu împotriva curentului? Îl împing sau nu de la spate? Ce este pentru mine un copil bun? Care e intenţia mea? Cum mă prezint eu în viaţa mea? Cum se prezintă copilul meu în viaţa lui?

Aspecte care duc la succes

În continuare, invitata serii a prezentat, ca pe un exerciţiu de înţelegere mai bună a aspectelor care duc la succesul copilului nostru, cele cinci degete şi ceea ce ar trebui să aducă ele pe palierul reuşitei: degetul mic – reuşitele exterioare, degetul inelar: conectarea cu sinele, degetul mijlociu: conectarea cu familia, degetul arătător: conectarea cu societatea, degetul mare: conectarea cu misiunea mea, cu scopul meu: cum mă port pe mine însumi/însămi.

Oana Moraru a mai spus că cei mici nu trebuie reparaţi, optimizați aşa cum facem cu lucrurile din casă, chiar dacă ni se pare că nu sunt pe drumul cel bun către succes. În acest sens, ea a mai subliniat că este extraordinar de important că unui copil să i se observe şi să i se cultive acea inteligenţă nativă pe care o deţine, aceasta putând fi de mai multe feluri: inteligenţă kinestezică, muzical-ritmică, logico-matematică, verbal-lingvistică, interpersonală, intrapersonală, vizual-spaţială şi naturalistică.

Seara s-a încheiat prin prezentarea celor 7 calităţi ale omului de succes, în viziunea cercetătorului şi a specialistului în educaţie Tony Wagner: gândirea critică şi rezolvarea de probleme, colaborarea între indivizi şi în reţea, agilitatea şi adaptabilitatea, iniţiativa şi atitudinea antreprenorială, comunicarea eficientă orală şi în scris, accesarea şi analiza informaţiei, curiozitatea şi imaginaţia.

Atelierul pentrru copii a fost derulat de ingenioasa echipă Learning Hub, prin Lucia şi Dan Radu-Simota, fiind susţinut de BIC Kids, care le-a împărţit copiilor ustensile de scris de cea mai bună calitate. Alături de noi a fost şi Canon, care a scos la imprimantă cele mai frumoase poze cu copiii prezenţi, iar la finalul evenimentului a organizat o tombolă la care s-au acordat premii atractive.

Foto: Bogdan Dincă

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa