Simulare pentru Evaluarea Națională începând din clasa a VII-a și pentru Bac, din clasa a X-a

Theodora Fintescu, redactor

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a anunțat o serie de măsuri pe care le are în vedere pentru a crește media la Evaluarea Națională și promovabilitatea la Bacalaureat. Astfel, simulările pentru Evaluare încep din clasa a VII-a, chiar din acest an, iar elevii de liceu vor da simulări pentru Bacalaureat încă din clasa a X-a. Începând din ciclul primar, elevii care rămân în urmă cu materia vor avea parte de pregătire suplimentară. 

În acest an, simularea pentru Evaluarea Națională va avea loc în perioada 11- 13 martie, iar evaluarea pentru Bac în 18- 21 martie.

Simulare în fiecare an

Ecaterina Andronescu și-a anunțat, deocamdată, intențiile, și rămâne de văzut în ce măsură se vor concretiza. „Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor să se pregătească pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

„Ne-am uitat la rezultatele de la Evaluarea la clasa a VIII-a. Nu putem accepta că, din 142.000 de elevi câți s-au înscris la examen, 55.000 au luat note mai mici de 5 la Matematică. Eu nu pot să accept. Și atunci mă uit: ce am putea să facem ca să scăpăm de aceste rezultate slabe? Dacă ne uităm la examenul de Bacalaureat, o să vedem același lucru. Că avem licee unde promovarea la Bacalaureat este peste 95% și licee unde este zero sau între zero și 25%”, și-a justificat ministrul intențiile.

Intenția de a introduce ore remediale a fost anunțată în mai multe rânduri de ministrul Educației. Acestea ar urma să aibă loc atât în învățământul primar, cât și în gimnaziu, vor avea loc după program, cu învățătorul/ profesorul de la clasă, iar scopul lor este să-i aducă pe elevii rămași în urmă cu materia la nivelul colegilor.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa