Simulare de Bac la Matematică și Istorie. Noutate: 30% dintre subiecte sunt grilă

Theodora Fintescu, redactor

  Elevii claselor a XI-a și a XII-a susțin astăzi examenul de Simulare de Bac la Matematică și Istorie, menit să îi pregătească pentru examenul din vară și să arate nivelul de cunoștințe la ora actuală pentru cele două materii.

  Examenul durează trei ore, iar notele obținute vor fi trecute în catalog doar dacă elevii solicită acest lucru. Rezultatele la aceste probe vor fi analizate de către fiecare instituție în parte, vor fi discutate cu elevii și părinții, iar profesorii vor decide ce măsuri sunt necesare pentru obținerea unor rezultate mai bune la examenul de Bacalaureat din vară.

  Găsiți AICI subiectele și baremele de corectare la Matematică și Istorie de la Simularea pentru Bacalaureat la clasa a XI-a, iar AICI pe cele primite de elevii claselor a XII-a.

  La clasa a XI-a, 30% dintre subiecte sunt de tip grilă, iar dacă modelul acesta se dovedește eficient, de anul viitor va fi introdus și în examenul de Bacalaureat pentru absolvenții claselor a XII-a. Reprezentanții Ministerului Educației susțin că introducerea cerințelor de tip grilă face corectarea exactă, reducând subiectivismul profesorilor corectori.

  Dacă doriți să studiați modele de subiecte pentru Bac 2019, la toate disciplinele, acestea sunt disponibile AICI, alături de baremele de corectare, iar AICI sunt disponibile informații despre subiectele și baremele de la Simulare Bac pentru Limba și literatura română.

  Calendarul probelor de simulare pentru BAC

  • 20 martie 2019: Simulare Proba obligatorie a profilului
  • 21 martie 2019: Simulare Proba la alegere a profilului şi specializării – se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a
  • 29 martie 2019 Afişarea rezultatelor

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa