Se introduc autobuze școlare în Sectorul 1 și Sectorul 6

Theodora Fintescu, redactor
autobuze școlare
La școala Hamburg, singura care beneficiază momentan de această facilitate, învață aproape 2.500 de elevi.

  Primăria Capitalei a anunțat că intenționează să extindă proiectul autobuzelor școlare, care au deservit până acum o singură școală. Elevii din sectoarele 1 și 6 ar urma să fie următorii beneficiari. Scopul acestui proiect este să contribuie la decongestionarea traficului la primele ore al dimineții.

  Până acum, în București există 11 autobuze școlare, care sunt folosite pentru transportul copiilor către Şcoala nr. 195 (Hamburg), din Sectorul 3. ”Din păcate, nu avem atât de mulţi bani încât să îl aplicăm în tot Bucureştiul, pentru că ar degreva foarte mult sarcina părinţilor dimineaţa şi după-amiaza, dar ar fluidiza şi traficul în zonă. Şi, oricum, copiii sunt bucuroşi să vină împreună la şcoală. (…) Am discutat deja şi cu domnul primar de la sectorul 1 şi de la sectorul 6 – vom aplica acest proiect în cele două sectoare menţionate’, a spus primarul Gabriela Firea.

  Care sunt școlile care vor beneficia de autobuze

  Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat pentru AGERPRES că în acest program urmează să fie incluse Şcoala Pia Brătianu şi Şcoala nr. 12.

  Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că este vorba despre şcolile: Sf Andrei, nr. 279, Liceul Lovinescu şi Colegiul Naţional Elena Cuza. ”Toate cele patru unităţi de învăţământ se află pe o rază de un km, iar zonele din care se aduc copiii sunt Ghencea/Prelungirea Ghencea”, a spus el.

  Programe similare există și în Cluj și Timișoara, iar în București, școala Hamburg din Sectorul 3, care beneficiază de această facilitate, este cea mai mare din țară, cu aproape 2.500 de elevi înscriși. Transportul elevilor este gratuit.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa