Decizie: Școlile și grădinițele rămân închise cel puțin până în ianuarie

Theodora Fintescu, redactor
școlile rămân închise până în ianuarie
Până la începerea vacanței de iarnă, activitatea școlilor și a grădinițelor rămâne online.

Școlile și grădinițele rămân închise cel puțin până în data de 11 ianuarie, când se termină vacanța de iarnă. Activitatea online va continua timp de două săptămâni, până la intrarea în vacanță. 

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, având în vedere incidența cazurilor de coronavirus la nivel național. Reamintim că elevii și preșcolarii intră în vacanța de iarnă începând cu data de 23 decembrie 2020.

Cum explică autoritățile măsura

“Se aprobă prelungirea suspendării activității lor care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online pentru perioada 09.12.2000-23.12.2020”, se arată în decizie.

“Având în vedere evoluția situației epidemiologice la nivelul României până la data de 07.12.2020, precum și solicitarea Ministerului Educației și Cercetării înregistrată cu numărul 10.723 din 07.12.2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ teritoriale și a sistemului sanitar”.

Vacanța de iarnă, urmată la scurt timp ce de intersemestrială

Școlile și grădinițele sunt închise din 9 noiembrie 2020, când toată activitatea s-a mutat în mediul online, inițial pentru o perioadă de 30 de zile, prelungită prin decizia Comitetului pentru Situații de Urgență.

Conform structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de iarnă se va desfășura în perioada 23 decembrie 2020- 11 ianuarie 2021, și va urmată la scurt timp de vacanța intersemestrială programată pentru perioada 30 ianuarie 2021- 7 februarie 2021.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa