Școli și licee internaționale din București: care sunt taxele și ce oportunități au elevii care învață aici

Școlile care urmează o programă școlară internațională (de regulă cea americană, britanică sau franceză) oferă programe de studiu pentru toate vârstele, de la grădiniță la liceu.

Stela Nadoleanu, editor coordonator
liceul francez școli private internationale
Școlile private internaționale din București oferă programe compatibile cu sistemele internaționale și diplome recunoscute de universități de top din lume. FOTO: lyceefrancais.ro

Dacă în trecut școlile internaționale din Capitală erau frecventate cu precădere de copii din familii de expați, din de ce în ce mai mulți părinți români optează acum pentru aceste sisteme educaționale străine. Nemulțumiți (sau nu) de școala românească, aceștia sunt dispuși să facă eforturi financiare și logistice pentru a-și înscrie copiii la școli particulare internaționale cât mai bine cotate. Ne aflăm în pragul perioadei de înscriere pentru anul școlar 2025-2026, iar majoritatea acestor instituții au anunțat deja oferta educațională și zilele cu „porți deschise” în care elevii și părinții pot vizita campusurile. Găsiți în acest articol informații despre taxele de școlarizare, despre sistemele internaționale de educație, despre diplomele aferente și ce presupune obținerea lor, astfel încât să puteți lua cele mai bune decizii cu privire la viitorul academic al copiilor.

Deși taxele școlare ale acestor instituții sunt sensibil mai mari decât în cazul celor care urmează programa românească, iar admiterea se realizează în urma unori interviuri și chiar a unor examene, diplomele internaționale obținute le pot asigura copiilor accesul la universități de top din întreaga lume. La finalul anilor de studii, elevii care aleg aceste școli dau un anumit tip de bacalaureat – fie că se numește International Baccalaureate (IB), A-Level sau Baccalauréat Français -, și obțin certificări foarte bine cotate pe piața educațională, care le permit înscrierea la universități de prestigiu, precum Oxford, Cambridge, Ivy League sau Sorbona. 

International Baccalaureate (IB)

International Baccalaureate (IB) este un program educațional internațional care oferă un curriculum riguros și un sistem de evaluare bazat pe examene pentru elevii de liceu. Programul se concentrează pe dezvoltarea abilităților academice, dar și pe gândirea critică, creativitatea, colaborarea și implicarea activă în comunitate. Este recunoscut la nivel global și pregătește elevii pentru studiile universitare, fiind oferit în mai multe variante:

  • Diploma Programme (DP) – Programul principal IB, destinat elevilor de 16-19 ani, care include un set de examene și cerințe de activități extracurriculare.
  • Middle Years Programme (MYP) – Destinat elevilor între 11 și 16 ani, se concentrează pe dezvoltarea abilităților academice și personale.
  • Primary Years Programme (PYP) – Adresat elevilor cu vârste între 3 și 12 ani, cu scopul de a încuraja gândirea globală și curiozitatea.

Diploma IB este recunoscută la nivel mondial, poate oferi acces la multe universități de prestigiu, poate reduce din numeroasele cerințe ce trebuie bifate pentru admitere sau poate asigura o recunoaștere automată a unor credite de curs.

Diploma A-Level

Este diploma britanică de final de liceu (echivalentă cu Bacalaureatul românesc). Elevii aleg 3-4 materii de studiu aprofundat, iar examenele sunt susținute la sfârșitul a doi ani de studiu. Este o certificare considerată mai specializată decât Bacalaureatul, deoarece elevii se concentrează pe domeniile relevante pentru viitoarea facultate. Această certificare este acceptată la universități de top din întreaga lume, inclusiv Oxford, Cambridge, Harvard, MIT, Sorbona și este foarte apreciată în Marea Britanie, SUA, Australia, Canada și Europa.

Baccalauréat (Diploma de bacalaureat francez)

Este diploma de final de liceu în sistemul francez, echivalentă cu Bacalaureatul românesc și se poate obține pe mai multe domenii: generală, tehnologică și profesională. În sistemul școlar francez Bac-ul general are trei specializări principale: Literar (L), Științific (S) și Economic și Social (ES). Examenul cuprinde probe scrise și orale, iar media generală este esențială pentru admiterea la facultate. Această diplomă permite accesul la universități din Franța, Europa și alte țări. Este recunoscut și de universitățile din SUA, Canada și Marea Britanie, dar pot exista cerințe suplimentare, de aceea Liceul Francez din București oferă și opțiunea „Section Internationale”, pentru care se obține diploma de bacalaureat internațional (OIB).

Ce este Option Internationale du Baccalauréat (OIB)

Este o versiune avansată a Bacalaureatului francez, cu o componentă internațională suplimentară. Elevii studiază discipline la un nivel avansat într-o limbă străină, pe lângă programa franceză. Este mai bine cotată decât Bac-ul francez standard pentru admiterea la universități internaționale de prestigiu, oferind șanse mai mari de acceptare la universități din Marea Britanie, SUA, Canada și alte țări anglofone.

Ce înseamnă certificarea IGCSE

International General Certificate of Secondary Education (IGSCE) este echivalentul examenului de final de gimnaziu în sistemul britanic (corespunzător clasei a X-a în România). Materiile sunt studiate în mod modular, iar elevii primesc note pe baza examenelor finale. Nu este o diplomă de final de liceu, ci doar un pas intermediar. Această certificare nu este suficientă pentru admiterea la universități. Elevii trebuie să continue cu A-Level sau IB Diploma.

Ce este Diplôme National du Brevet (DNB)

DNB este diploma franceză obținută la finalul clasei a IX-a, echivalentă cu Evaluarea Națională din România. Nu este o diplomă de final de liceu, ci doar certifică nivelul elevului înainte de liceu. Nu este suficientă pentru admiterea la universități. Elevii trebuie să continue studiile liceale și să obțină Baccalauréat-ul.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre școlile din București care propun elevilor astfel de programe internaționale, precum și grila taxelor de admitere în aceste instituții de învățământ.

FOTO: britishschool.ro

International British School of Bucharest (IBSB)

Adresa: Str. Agricultori 21-25, sector 2, București. Detalii pe: ibsb.ro

  • Curriculum și diplome: International British School of Bucharest urmează curriculum-ul școlar al Angliei, iar la finalul liceului, elevii obțin, în urma examenelor finale, calificări IGCSE și A Levels, recunoscute la nivel internațional.
  • Admitere și cicluri școlare: Școala acceptă elevi de la 3 la 18 ani, pentru toate ciclurile școlare, de la grădiniță la liceu. 
  • Taxe școlare (plătibile în două tranșe anuale):
    • Grădiniță (program scurt): 6.900 euro;
    • Grădiniță și clasa pregătitoare (program complet): 12.100 euro;
    • Școala primară: (clasele 1 – 6): 17.130 euro;
    • Gimnaziu (clasele 7 – 9): 19.500 euro;
    • Liceu (clasele 10 – 13): 21.100 euro.
  • Avans pentru înscriere (rezervare a locului): 3.500 euro *sumă dedusă din taxa totală de școlarizare și nerambursabilă în caz de retragere;
  • Taxă de înscriere (nerambursabilă, doar pentru elevii noi, aflați la prima înscriere): 1.500 euro.

The British School of Bucharest (BSB)

Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae 42, Voluntari, Ilfov. Detalii pe: britishschool.ro

Curriculum și diplome: La British School of Bucharest (BSB) sunt acceptați copii începând cu vârsta de 2 ani (Pre-Nursery) și până la 18 ani (Year 13). Școala urmează Curriculum-ul Școlar Național al Angliei. În anii terminali, elevii susțin examenele pentru dipplomă IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) și A-Level.

Taxe:

  • Taxa de școlarizare anuală (avans de rezervare + taxa pentru fiecare ciclu școlar):
    • Avans de rezervare anual: 5.789 euro/elev (plata asigură un loc până la 15 aprilie 2025, moment în care restul taxelor sunt datorate pentru a garanta definitiv locul).
    • Pre-Nursery (program complet 08:30–15:00): 7.819 euro 
    • Pre-Nursery (program scurt 08:30–12:30): 3.948 euro 
    • Nursery – Anul 6: 21.294 euro 
    • Anul 7 – Anul 13: 24.683 euro 
  • Taxă de înscriere: 275 euro/elev (nerambursabilă, doar pentru elevii noi)
  • Taxă de admitere și listă de așteptare (*această taxă se aplică doar elevilor noi, fiind o plată unică nerambursabilă pentru orice elev căruia i s-a oferit un loc la BSB, ca rezultat al îndeplinirii condițiilor de admitere și înscriere atunci când va fi disponibil un loc):
    • Pre-Nursery, Nursery și Reception: 981 euro/elev
    • Anul 1 – Anul 13: 3.674 euro/elev, pentru primul copil/2.109 euro/elev, pentru al doilea copil/919 euro/elev, pentru al treilea copil/0 euro/elev, pentru al patrulea copil.

Burse: British School of Bucharest (BSB) organizează în luna martie un apel pentru elevii care doresc să aplice la programul de burse al școlii. Formularele de înscriere și eseul trebuie trimise pe adresa admissions@britishschool.ro, până pe 12 martie 2025, la ora 15:00.

Cambridge School of Bucharest

Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae 126 C, Voluntari, Ilfov. Detalii pe: cambridgeschool.ro

Cambridge School of Bucharest urmează Curriculumul Național al Angliei și Țării Galilor, îmbogățit prin statutul de IB World School (International Baccalaureate). CSB acceptă elevi cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, corespunzător nivelurilor de la grădiniță (Nursery) până la Anul 13. La finalul studiilor, se pot obține următoarele diplome:

  • IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), obținută la finalul Anului 11, după susținerea examenelor Cambridge International Education (CIE).
  • A Levels: Elevii selectează minimum patru cursuri în Anul 12, continuând cu cel puțin trei în Anul 13, culminând cu examenele A-Level.
  • Diploma IB (International Baccalaureate): Program oferit în paralel cu A Levels, care pune accent pe învățarea interdisciplinară și aplicarea practică a cunoștințelor.
  • Taxe școlare anuale:
    • Nursery: 12.200 euro (program scurt), 13.900 euro (program prelungit);
    • Reception și Anul 1: 13.750 euro (program scurt), 14.500 euro (program prelungit);
    • Anul 2 și Anul 3: 14.900 euro (program scurt), 15.900 euro (program prelungit);
    • Anul 4: 15.800 euro (program scurt), 16.600 euro (program prelungit);
    • Anii 5 și 6: 15.800 euro;
    • Anii 7, 8 și 9: 16.500 euro;
    • Anii 10 și 11: 17.500 euro;
    • Anii 12 și 13: 18.400 euro.
  • Taxă de înregistrare: 2.200 euro (nu este rambursabilă, aplicabilă doar pentru elevii noi);
  • Avans: 2.500 euro (se plătește în termen de 5 zile de la semnarea contractului de școlarizare și se deduce din taxa anuală de școlarizare).

Lycée Français Anna de Noailles

Adresa: Șos. București-Ploiești 160A, sector 1, București. Detalii pe: lyceefrancais.ro

Lycée Français Anna de Noailles, care face parte din rețeaua AEFE (agenția pentru învățământ francez în străinătate), urmează sistemul educațional francez, structurat pe mai multe cicluri: Maternelle (2,5-5 ani), École Élémentaire (6-10 ani), Collège (11-14 ani), Lycée (15-18 ani). Programa școlară este cea aprobată de Ministerul Educației din Franța, iar la încheierea principalelor cicluri școlare se obțin două certificări: Diplôme National du Brevet (DNB) – la finalul clasei a 9-a (3ème) și Baccalauréat – la finalul clasei a 12-a (Terminale). În plus, elevii pot opta, la începutul gimnaziului, pentru „Section Internationale Americaine”, care pune accentul pe învățarea limbii engleze și pregătirea pentru examene internaționale. Cei înscriși în cadrul acestei secțiuni susțin o variantă a bacalaureatului francez cu probe specifice și obțin diploma Option Internationale du Baccalauréat (OIB). Toate diplomele de bacalaureat, indiferent de opțiuni, permit accesul la universități de prestigiu din Europa și din lume.

Taxe:

  • Taxa de dosar: 100 euro (achitată la prima cerere de înscriere)
  • Taxa de primă înscriere (nerambursabilă):
    • 2.650 euro pentru primul copil
    • 1.400 euro pentru al doilea copil
    • 1.100 euro pentru al treilea copil și următorii
  • Taxe școlare anuale:
    • Maternelle & École Élémentaire: 7.560 euro/an (francezi, români, UE); 8.910 euro/an (alte naționalități);
    • Collège: 9.840 euro/an (francezi, români, UE); 11.080 euro/an (alte naționalități);
    • Lycée: 10.150 euro/an (francezi, români, UE); 11.290 euro/an (alte naționalități);
  • Taxe pentru Secțiunea Internațională:
    • Collège: taxa de școlarizare + 900 euro/an;
    • Lycée: taxa de școlarizare + 1.000 euro/an;
  • Alte taxe:
    • Cursuri opționale: între 270-500 euro/an;
    • Taxe anuale de examen: Premieres & Terminales (a XI-a și a XII-a).

Burse: Liceul oferă burse elevilor francezi rezidenți în străinătate, acoperind parțial sau integral taxele școlare, în funcție de resursele financiare ale familiei. De asemenea, există burse excepționale pentru elevii non-francezi, acordate în funcție de conduita și rezultatele școlare și situația familială.

CITEȘTE ȘI: Primul sportiv român cu bursă integrală la Stanford University: „În România, sportivul e considerat un vagabond care lipsește de la ore și bate mingea, fără șanse pe plan academic”

Ecole Française Internationale de Bucarest (EFI Bucarest)

Adresa: B-dul Dacia 12, Sector 1, București. Detalii pe: efibucarest.org

EFI Bucarest este deschisă abia de câțiva ani în Capitală și este omologată, momentan, doar pentru grădiniță și toate ciclurile de învățământ primar. Urmează programa școlară franceză și face parte din rețeaua de școli Odyssey.
Începând cu anul școlar 2025-2026, EFI București oferă cursuri de la Maternelle (Grădiniță: 2-5 ani) până la clasa a V-a (echivalentul clasei a IV-a în sistem românesc). În cazul învățământului primar (École Élémentaire), cursurile sunt organizate de la Clasa pregătitoare (CP) până la clasa a V-a (CM2), iar programa urmează structura Ministerului Educației din Franța. La EFI București se pot înscrie elevi de orice naționalitate, inclusiv copii care nu vorbesc franceza, aceștia beneficiind de Programul Passerelle, care oferă cursuri intensive de limbă pentru integrare.

Taxe:

Taxă de înscriere inițială: 1.150 euro (se achită o singură dată, la prima înscriere, și nu este rambursabilă);

  • Taxe școlare anuale:
    • Maternelle (grupele mici de vârstă): 8.490 euro/an
    • Maternelle (grupa mijlocie și mare): 8.990 euro/an
    • École Élémentaire (CP, CE1, CE2, CM1, CM2): 10.090 euro/an
  • Program Passerelle: 1.850 euro

King’s Oak British International School

Adresa: Str. Petre Aurelian 72 (Greenlake Residences), Sector 1, București. Detalii pe: kingsoakschool.ro

Această școală urmează modelul și curriculum-ul britanic și acoperă toate categoriile de vârstă, de la creșă, până în ultimul an de liceu. Creșa, grădinița și clasa pregătitoare fac parte din același ciclul școlar, numit „Early Years Foundation Stage” (EYFS) unde se pot înscrie copii de până la 5 ani. Următorul ciclu școlar, „Primary” este structurat în 2 „etape” principale: Key Stage 1 (5-7 ani) și Key Stage 2 (7-11 ani). „Secondary School” acoperă restul categoriilor de vârstă, până la liceu: Key Stage 3 (Anii 7-9), Key Stage 4 (Anii 10-11) și Key Stage 5 (Anii 12-13). 

În Key Stage 4, elevii se pregătesc pentru examenele oficiale IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), și trebuie să aleagă anumite discipline obligatorii și opționale, în funcție de interesele și obiectivele lor academice. În Key Stage 5 (ultimii ani), elevii urmează programul A-Level, și selectează 3-4 materii de specialitate care corespund intereselor lor universitare și profesionale. Diplomele obținute în urma examenelor le permit înscrierea la universități de prestigiu din întreaga lume. 

Taxe:

  • EYFS:
    • Pink (18 luni-2 ani): 7.500 euro/an (part time)/ 10.000 euro/an (full time);
    • Orange (2-3 ani): 8.000 euro/an (part time)/ 10.500 euro/an (full time);
    • Green (3-4 ani): 8500 euro/an (part time)/ 11.000 euro/an (full time);
    • Reception (4-5 ani): 12.000 euro/an;
  • Primary (anul 1-anul 6): 16.000 euro/an;
  • Secondary:
    • Anii 7 – 9: 17.500 euro/an;
    • Anii 10 – 13: 18.000 euro/an;
  • Taxă de înscriere: 1.200 euro/an (pentru elevii aflați la prima înscriere).

Burse: King’s Oak British International School oferă trei burse exclusive pentru elevii din Anul 8 și Anul 11. Selecția bursierilor se realizează pe baza performanțelor academice anterioare, a unui interviu cu elevul și părinții, precum și a unei evaluări, iar. Aplicațiile și scrisoarea de intenție se pot trimite la admission@kingsoakschool.ro.

FOTO: avenor.ro

Avenor College

Adresa: Școală/Liceu: Str. Drumul Pădurea Pustnicu 125A, sector 1 (cartier Greenfield, Băneasa). Grădiniță: Str. Alexandru Constantinescu 65, sector 1. Detalii pe: avenor.ro

Pe lângă programa națională, Avenor College oferă elevilor posibilitatea de a studia și după curriculum-ul britanic, de la grădiniță până la finalul clasei a 12-a. La finalul anilor de liceu, elevii care optează pentru sistemul britanic susțin câteva examene și certificări importante:

  • IGCSE (International General Certificate of Secondary Education): Acoperă clasele a IX-a și a X-a (Year 10 și Year 11 în sistemul britanic). La finalul acestei perioade, elevii susțin 8 examene oficiale, obținând certificarea IGCSE.
  • Advanced Level (AS/A2): Se desfășoară în clasele a 11-a și a 12-a (Year 12 și Year 13 în sistemul britanic). Cursul este împărțit în două părți: AS și A2. Elevii studiază 3 sau 4 discipline la nivel AS și 3 discipline la nivel A2, în funcție de planurile lor universitare. Examenele se susțin la sfârșitul fiecărui an, iar promovarea nivelului AS este necesară pentru a continua cu A2.

Absolvenții programului A Level obțin diplome recunoscute internațional, care le facilitează accesul la universități de prestigiu din întreaga lume și din România. 

Taxe:

  • Taxele de școlarizare variază în funcție de anul de studiu și pornesc de la 8.000 euro/an pentru cel mai scurt program de la grădiniță și ajung până la 16.500 euro/ an, la liceu. 

Burse: Avenor College oferă un program de burse destinat elevilor de liceu, care acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare. Sunt acordate elevilor din clasele a VIII-a și a X-a care aplică pentru clasele a IX-a și a XI-a, care au performanțe academice și extrașcolare deosebite și care demonstrează atitudine proactivă și implicare în comunitate.

The American International School of Bucharest (AISB)

Adresa: B-dul. Pipera 196, Voluntari, Ilfov. Detalii pe: aisb.ro

Școala Americană Internațională din București (AISB) este împărțită în trei divizii, fiecare urmând curriculum-ul Bacalaureatului Internațional (IB).

  • Early Learning Center (ELC) (2-6 ani, EC2 – EC4, Grădiniță);
  • Școala Elementară (Elementary School) (6-11 ani, clasele 1-5), care urmează Primary Years Programme (PYP) al International Baccalaureate, concentrat pe învățarea prin explorare și dezvoltarea competențelor de bază;
  • Școala Secundară (Secondary School) (11-18 ani, clasele 6-12):
    • Clasele 6-10 urmează Programul Anilor de Mijloc (MYP);
    • Clasele 11-12 urmează Programul de Diplomă (DP), pregătindu-i pe elevi pentru universitate.

Admiterea în Programul de Diplomă IB este condiționată de mai mulți factori, inclusiv rezultatele academice din clasa a 10-a, nivelul de engleză, finalizarea cu succes a Proiectului Personal MYP, precum și de recomandările profesorilor.

Taxe:

  • Taxă de dosar: 250 euro (se plătește la depunerea aplicației; nerambursabilă; o singură dată);
  • Taxă de înscriere:
    • EC2 & EC4: 800 euro;
    • K – Clasa a 12-a:
      • Primul copil: 3.500 euro;
      • Al doilea copil: 2.000 euro;
      • Al treilea copil: 1.000 euro;
      • Al patrulea și al cincilea copil: gratuit.
  • Taxă administrativă: 1.000 euro/an (pentru elevii din Grupa mare până în clasa a XII-a).
  • Taxe anuale de școlarizare:
    • EC2 (creșă): 7.810 euro/an (program scurt) / 11.150 euro/an (program lung);
    • EC3 & EC4 (grupele mici și mijlocii): 16.010 euro/an;
    • KG (Grupa mare): 24.010 euro/an;
    • Clasele 1-5: 25.160 euro/an;
    • Clasele 6-8: 25.380 euro/an;
    • Clasele 9-10: 27.100 euro/an;
    • Clasele 11-12: 27.130 euro/an.

Questfield International College

Adresa: Titu Maiorescu 26 Street, Voluntari-Pipera, Ilfov. Detalii pe: questfield.ro

Questfield International College urmează National Curriculum of England (British Curriculum), un program educațional recunoscut la nivel global, adaptat care pune accent pe dezvoltarea academică riguroasă, gândirea critică, creativitate și abilități de leadership. Structura curriculară cuprinde Materiile de bază (Core subjects) – Limba Engleză, Matematică, Științe (Fizică, Chimie, Biologie) și alte domenii precum, Humanities (Istorie, Geografie), Languages (franceză, spaniolă etc.), Creative & Performing Arts (Artă, Muzică, Dramă), Physical Education (PE), PSHE (dezvoltare personală, socială, sănătate și educație economică), Global Perspectives, Philosophy for Children.

În funcție de vârsta elevilor, sistemul educațional cuprinde următoarele cicluri școlare:

  • Early Years Foundation Stage (EYFS): Kindergarten (2-5 ani)
  • Primary School: Year 1 – Year 6
  • Secondary School: Year 7 – Year 11
  • Sixth Form (High School): Year 12 – Year 13 (17-18 ani) – echivalentul claselor XI-XII în sistemul românesc.

Curriculum-ul internațional este implementat din clasele primare, până la terminarea liceului. În urma studiilor elevii pot obține următoarele diplome: IGCSE (International General Certificate of Secondary Education): obținut la finalul Year 11 și A-Level (Advanced Level), la finalul Year 13, o calificare esențială pentru admiterea la universități de prestigiu. Aceste certificări sunt recunoscute internațional și oferă absolvenților acces la universități din România și din străinătate (Marea Britanie, Europa, SUA etc.).

Taxe:

  • Taxele anuale pentru linia internațională la Questfield variază în funcție de nivel, începând de la 12.000 euro pentru Year 1, până la până la 15.000 euro pentru Year 10 – Year 13.

Liceul Teoretic „Genesis College”

Adresa: Șos. Străulești 89A, Sector 1, București. Detalii pe: genesis.ro

Genesis College oferă un parcurs educațional complet, de la grădiniță până la liceu, care cuprinde următoarele programe: 

  • Primary Years Programme (PYP), pentru copii între 3-11 ani (grădiniță & școală primară), combină abordarea națională cu principiile IB, punând accent pe dezvoltarea gândirii critice, independență și o perspectivă globală. 
  • Middle Years Programme (MYP) – pentru elevi între 11-16 ani (cls V-X), adaptat atât gimnaziului, cât și primilor ani de liceu, ajută elevii să dezvolte competențe esențiale printr-un curriculum bazat pe cercetare și aplicabilitate practică. 
  • Diploma Programme (DP) – pentru liceeni între 16-19 ani (ultimii doi ani de liceu), un program riguros, recunoscut internațional, ce pregătește elevii pentru universități de top. Elevii Genesis College pot obține diploma de bacalaureat internațional (IB), recunoscută de universități de prestigiu din întreaga lume, sau pot alege să susțină examenul de bacalaureat românesc.

Taxe de școlarizare: 

  • Grădiniță (PYP Early Years): 810 euro/lună (program standard)/ 910 euro/lună (program prelungit); 
  • Școala primară (PYP): 1.090 euro/lună 
  • Școala gimnazială (MYP): 1.120 euro/lună 
  • Liceu (Curriculum românesc): 1.190 euro/lună 
  • Liceu (Diploma Programme – DP): 1.450 euro/lună 
  • *Taxa de școlarizare include activități extracurriculare și cluburi (dezvoltare personală, sport, antreprenoriat, lectură etc).

Burse: 

Liceul oferă burse de excelență și burse de studii elevilor ce se înscriu în clasa a IX-a și le pot păstra pe parcursul celor 4 ani. Acestea își propun să să recompenseze excelența școlară, implicarea în activități extracurriculare și comportamentul exemplar. Elevii cu media de admitere peste 9.80 primesc bursă de excelență, care include discount de 100% din taxa de școlarizare și suma de 800 lei, bursa lunară. Elevii cu media de admitere cuprinsă între 9,00 și 9,49 primesc discount de 50% din taxa de școlarizare, iar cei cu media de admitere cuprinsă între 8,50 și 8,99 – un discount de 25% din taxa de școlarizare. 

Liceul Bilingv Olga Gudynn

Adresa: B-dul Pipera 141 (Oxford Gardens), Voluntari, Ilfov. Detalii pe: olgagudynn.ro

Olga Gudynn International School (OGIS) se bazează pe Curriculum-ul Național românesc, dar este autorizată și acreditată să ofere International Baccalaureate (IB), Middle Years Programme și Diploma Programme. Nivelurile preșcolar, primar și gimnazial urmăresc un sistem de predare aprofundată a limbii engleze, iar nivelul liceal un sistem de predare bilingv român-englez. Din clasele a IX-a și a X-a elevii se pot înscrie în cadrul proiectului IB sub îndrumarea unui profesor coordonator. Începând cu clasa a XI-a, elevii pot opta pentru susținerea Bacalaureatului Internațional – IB Diploma Programme sau a Bacalaureatului Național. 

Taxe:

  • Taxă școlară: 800 euro/lună (program standard – 08:00-15.30)
  • Pentru elevii care aleg IB Diploma Programme se percep taxe suplimentare pentru examene, manuale, abonamente la platforme educaționale, resurse și materiale specifice domeniului ales. Aceste taxe sunt comunicate în prealabil părinților.
  • Taxă administrativă: 830 euro/lună (program standard)
  • Cluburile extrașcolare nu sunt incluse în taxa administrativă școlară și se achită separat.

Liceul Teoretic Bilingv Mark Twain International School

Adresa: Campus Junior: Str. Erou Iancu Nicolae 25 (Voluntari, IF) (învățământ preșcolar și primar)
Campus Senior: Str. Erou Iancu Nicolae 89 (Voluntari, IF) (gimnaziu și liceu); Campus Cosmopolis: Str. Crângului/Str. Europa (Tunari-Ștefăneștii de Jos, IF). Detalii pe: marktwainschool.ro

Liceul Teoretic Bilingv Mark Twain Internațional School urmează curriculumul Internațional Baccalaureate (IB), oferind trei programe IB: Primary Years Programme (PYP) – pentru elevii cu vârste între 3 și 12 ani; Middle Years Programme (MYP) – pentru elevii cu vârste între 11 și 16 ani; Diploma Programme (DP) – pentru elevii cu vârste între 16 și 19 ani. Pe lângă curriculumul IB, liceul integrează programele Cambridge International Education. Pentru ciclul liceal (15-19 ani), instituția oferă două trasee educaționale: Bacalaureatul Național și Programul de Diplomă pentru Bacalaureatul Internațional (IB Diploma Programme). Astfel, elevii pot alege programul care se potrivește cel mai bine nevoilor și aspirațiilor lor academice.
Taxe:

  • Școala Primară: 14.500 euro/an;
  • Gimnaziu: 15.500 euro/an;
  • Liceu (Clasele 9 & 10): 16.500 euro/an;
  • Programul IB Diploma: 18.500 euro/an.
    *Taxa de școlarizare include toate materialele educaționale și manualele, set complet de uniforme, costurile meselor și taxele de înscriere. Nu include taxele examenelor de admitere, cursurile extracuriculare și costurile de transport.

Burse: Liceul Teoretic Bilingv Mark Twain Internațional School oferă anual burse sociale și de merit. Detalii aici

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa