Schimbare de ultim moment: În plin proces de înscriere la clasa pregătitoare, Ministerul Educației schimbă regulile

Theodora Fintescu, redactor
ecaterina andronescu

  Continuă seria schimbărilor ce apar în sistemul de învățământ de la venirea la conducerea Ministerului Educației a Ecaterinei Andronescu. De data aceasta, este vorba despre modificarea regulilor privind înscrierea la clasa pregătitoare, modificare ce apare exact în perioada în care înscrierile sunt în plină desfășurare. 

  Astfel, Ministerul Educației a anunțat inspectoratele școlare astăzi, 20 martie, că pot să evalueze psihosomatic și să înscrie în clasa pregătitoare și copiii mai mici, care împlinesc 6 ani după data de 1 ianuarie 2020. Anunțul vine în contextul în care tot astăzi, teoretic, conform calendarului stabilit de minister, se încheie evaluările psihosomatice.

  Schimbarea care a creat confuzii

  Anul acesta a fost primul în care nu s-a permis evaluarea și înscrierea la clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după 1 ianuarie. Lucrul acesta a iscat confuzii pentru că, deși paragraful referitor la situația acestor copii a fost scos din metodologie, inspectorii și profesorii nu au fost anunțați și doar o parte dintre ei și-au dat seama că trebuie să refuze evaluarea și înscrierea copiilor mai mici. Astfel, în unele orașe, copiii în cauză au fost primiți la evaluare, unii au primit ok-ul pentru școală dar, la înscriere, au fost refuzați. În alte orașe, ei au fost respinși din start când s-au prezentat la evaluare.

  În București, peste 150 de copii care vor împlini 6 ani după 1 ianuarie 2020 au fost evaluați, au primit aviz pentru începerea școlii, dar au fost respinși ulterior la înscriere. Acum, conform anunțului făcut astăzi de Ministerul Educației, ei vor fi primiți totuși în clasele pregătitoare. Nu se știe însă ce se întâmplă cu copiii din alte orașe, care au fost respinși din start când s-au prezentat la evaluarea psihosomatică, dat fiind faptul că astăzi este ultima zi în care se mai pot face evaluări.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa