Rezultatele la Evaluarea Națională 2019. În ce condiții se pot vedea lucrările și cum se recorectează la contestații

Theodora Fintescu, redactor

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 se publică marți, 25.06.2019, până la ora 12. În aceeași zi, elevii nemulțumiți de notele primite pot depune contestații. Rezultatele finale ale examenului se vor afișa sâmbătă, 29 iunie. 

UPDATE: Listele cu rezultatele la Capacitate 2019 sunt disponibile AICI. 

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 vor fi publicate în prima parte a zilei pe site-ul Ministerului Educației și la avizierele școlilor.

La contestații, nota poate să crească sau să scadă

Începând cu ora 14.00, elevii care consideră că notele nu reflectă cu adevărat ceea ce au făcut la examen pot depune contestații, care vor fi soluționate până vineri, 28 iunie 2019. Cei care cer reevaluarea lucrării trebuie să fie conștienți de faptul că, după recorectare, nota poate fi mai mare sau mai mică decât cea inițială. În situația în care, în urma contestației, se constată o diferență mai mare de 1,5 puncte între cele două note, se va forma o comisie, alcătuită din doi profesori, care va mai corecta teza o dată. Nota finală va fi cea stabilită de comisia respectivă.

Cine și în ce condiții poate să vadă lucrările elevilor

Pentru ca elevii și părinții să poată vedea lucrările, ei pot depune o cerere în acest sens, însă acest lucru este posibil doar după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale. Pentru a vedea lucrarea, elevul trebuie să fie însoțit de un părinte sau un reprezentant legal. În această etapă, indiferent ce nereguli observă aceștia în lucrare, nota nu mai poate fi modificată.

Media obținută la Evaluarea Națională, alături de cea obținută în anii de gimnaziu, vor forma media finală de admitere la liceu. Prima contează în proporție de 80%, iar cea de-a doua de 20%.

Calendarul înscrierii la liceu

Înscrierea la liceu începe în data de 3 iulie și se va desfășura conform următorului calendar:

  • 3 – 7 iulie 2019: completarea opțiunilor în fișele de înscriere la liceu, în ordinea preferințelor, și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere
  • 4 – 8 iulie 2019: Elevii și părinții verifică fișele de înscriere la liceu și corectează eventualele greșeli în baza de date computerizată
  • 12 iulie 2019: Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a
  • 15 – 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
  • 19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

Dacă ți s-a părut interesant articolul despre rezultatele la Evaluarea Națională 2019, îți recomandăm să citești și următoarele articole:

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa