Rezultate la simularea pentru Evaluarea națională 2019: aproape o jumătate dintre elevi au luat note sub 5

Theodora Fintescu, redactor

Aproape jumătate dintre elevii claselor a VII-a și a VIII-a au obținut medii sub 5 la simularea pentru Evaluarea națională 2019, iar ministrul Educației susține că, deși rezultatul este mai bun decât cel de anul trecut, el ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru elevi și pentru profesori

La simularea pentru Evaluarea națională au participat peste 332 de mii de elevi. Acesta a fost  primul an în care examenul a fost susținut și la clasa a VII-a, cu scopul de a vedea nivelul de cunoștințe la care se află elevii și a stabili strategii pentru ca la Evaluarea din clasa a VIII-a să obțină medii bune. Notele obținute la acest examen vor fi trecute în catalog doar dacă elevii doresc acest lucru.

28 de medii de 10 la clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a care au susținut simularea pentru Evaluarea națională au obținut următoarele rezultate: 53,1% dintre participanți au avut medii mai mari sau egale cu 5, iar acest rezultat este mai bun decât cel înregistrat anul trecut, când doar 47% au luat peste 5. Au existat 28 de medii de 10, 6.591 de medii între 9 și 9,99 și 23.176 de medii între 5 și 5,99.  În ceea ce privește performanțele elevilor de clasa a VII-a, 52,4% dintre ei au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 5, au fost 12 medii de 10, 2.852 între 9 și 9,99, iar 29.039 elevi au obținut medii între 5 și 5,99.

Rezultate ”teribil de nemulțumitoare”

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, s-a arătat nemulțumită față de rezultatele înregistrate la simulările pentru Evaluarea națională din acest an. ”Rezultatele de la clasa a VIII-a au fost teribil de nemulțumitoare, deci e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, vreau să vorbim public despre acest semnal de alarmă pentru că mai este timp să remediem lacunele pe care le-a înregistrat fiecare elev la aceasta evaluare. Iar rezultatele de la clasa a VII-a mai pun în evidență un lucru, și anume că circa 60% din cei care au luat peste 5 au luat, de fapt, note între 5 și 7. Ceea ce e al doilea motiv de nemulțumire”, a spus ministrul.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa