Inspectoratul Școlar București: Clasele I- IV termină semestrul online, primii care merg la școală sunt elevii din anii terminali

Theodora Fintescu, redactor
revenirea la școală
Inspectoratul Școlar propune ca elevii din învățământul primar din București să încheie anul școlar online.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) propune ca reluarea școlii în contextul pandemiei cu coronavirus să se facă treptat, începând cu elevii din clasele aflate la final de ciclu, respectiv a VIII-a și a XII-a.

Conducerea ISMB a trimis Ministerului Educației o propunere de revenire treptată la școală, conform educatieprivata.ro. Conform propunerii, în primele două săptămâni de la ieșirea din situația de urgență, ar trebui să înceapă cursurile elevii care susțin în acest an evaluarea națională și bacalaureatul. În ceea ce privește clasele I- IV, elevii vor încheia școala online, fără a reveni la cursuri.

Maximum 15 elevi în fiecare clasă și învățarea în două schimburi

Documentul menționat prevede următorul program de revenire la școală, în următoarele condiții:

În primele două săptămâni, încep școala elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține teze pe baza recapitulărilor, iar profesorii le vor încheia mediile. În următoarele două săptămâni, revin la școală elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Ei vor face recapitulări, vor fi notați pe baza acestora, vor susține teze, iar profesorii le vor încheia mediile. Elevii din clasele I-IV, conform propunerii, nu vor relua cursurile în acest an școlar, lecțiile lor vor continua online și tot așa li se va încheia și situația școală.

Copiii ar urma să învețe în două schimburi, unii dimineața, alții după amiaza, iar clasele și spațiile comune se dezinfectează între schimburi. Fiecare clasă ar urma să aibă maximum 15 elevi, iar aceștia vor păstra distanța pe toată perioada în care se vor afla la școală.

Se analizează modelele de revenire la școală implementate deja de alte state

În urmă cu o săptămână, ministrul Educației Monica Anisie a declarat că, la ora actuală, se lucrează în minister la o strategie de revenire la școală și se analizează modelele aplicate deja în țările în care s-au reluat cursurile. ”Trebuie să ne gândim, întâi de toate, la siguranța și sănătatea copiilor noștri. Trebuie să luăm toate măsurile în așa fel încât elevii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată, treptată și în condiții de mare siguranță pentru elevi și profesori. Nu cumva ca prezența elevilor la cursuri să înrăutățească situația îmbolnăvirilor cu COVID”, a spus ministrul.

Lecțiile online, obligatorii

Până la începerea școlii, cadrele didactice au obligația ca, de luni, 27.04, să organizeze cursuri online pentru elevii care dispun de tehnologia necesară. Dacă până acum lecțiile online erau mai degrabă recomandate, de luni ele devin obligatorii atât pentru elevi, cât și pentru profesori. În funcție de fiecare situație în parte, școlile pot oferi laptopuri în custodie. Acolo unde, din cauza lipsei tehnologiei, nu se pot organiza în niciun fel cursuri, recuperarea se va face odată cu revenirea la școală, prin programe personalizate.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol despre revenirea la școală, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa