Reîntoarcerea la școală poate fi mai ușoară (P)

TOTUL DESPRE MAME
reintoarcerea la scoala

  Prima zi de școală pentru copiii mai mari este mai relaxată: o cunosc pe învățătoare, au prieteni buni printre colegi, știu care este locul lor în bancă, știu că școala înseamnă atât responsabilități cât și distracție. Însă emoțiile revederii rămân destul de mari. A trecut o vară întreagă de când nu au mai avut contact cu școala și tot ce înseamnă aceasta.

  Vara se termină, începe toamna mai răcoroasă și odată cu ea lecțiile, orarul strict și destul de încărcat, activitățile after school. Timpul pentru prieteni și distracție se scurtează și asta este o mare schimbare după o vară plină de libertate și joacă.

  Evolution-Circus

  Nu trebuie să fii surprins dacă cel mic va fi emoționat și își va schimba ușor comportamentul în primele zile de școală. Reacomodarea nu este ușoară, așa cum nici nouă nu ne este ușor să ne reîntoarcem la birou după concediu. Dă-i timp să se adapteze la noul ritm și program și continuă să îți petreci cât mai mult timp cu el. Discuțiile amicale, activitățile creative pe care să le faceți împreună, plimbările în aer liber, jocurile care să îi activeze imaginația trebuie să facă parte din rutina zilnică. Acestea îi vor transmite mesajul că există suficient timp pe care să îl petreacă împreună cu familia și prietenii. Școala și familia contribuie fiecare la dezvoltarea lui.

  Școala este mediul unde își poate pune în aplicare abilitățile și cunoștințele, atingând succesul prin propriile forțe. Creativitatea, imaginația, inteligența, autonomia sunt calități încurajate și alimentate de activitatea școlară. Dacă în primele zile se va trezi cu dificultate și respectarea programului nu îi va fi la îndemână, în următoarele săptămâni vei observa că micuțul tău deja așteaptă cu nerăbdare să plece spre școală.

  Pentru a face mai ușoară tranziția de la vacanță la începerea școlii, BIC vă propune un concurs împreună cu didactic.ro, în care puteți câștiga numeroase premii. Ce trebuie să faceți este să vă încurajați copilul să deseneze cea mai frumoasă amintire din  vacanță și să participați apoi la concurs, încărcându-l pe pagina special creată. Premiile vor încânta, cu siguranță, pe toată lumea: 15 ghiozdane, plus 50 seturi de tricouri imprimare cu desenul copiilor  (un tricou pentru copil, unul pentru părinte-ambele cu același imprimeu). Concursul îl găsiți aici. Mult succes!

  CREIOANE-CERATE-WAX-CRAYONS

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa