Răsplătește-ți copilul cu experiențe! Se vor dovedi mult mai importante decât obiectele. Mercantilismul prin care se definește societatea în care trăim face meseria de părinte și mai grea. Bombardați constant cu reclame la jucării „foarte tari”, la jocuri video și ultimele gadgeturi, copiii nu au cum să facă față acestui asalt.
Ținând cont de faptul că ei nu au experiență și sunt în creștere, părinților le revine responsabilitatea de a-i îndruma și a-i învăța că în viață sunt lucruri mult mai importante decât posesiunile materiale. Așadar, în loc să le oferi copiilor jucării atunci când se poartă frumos, mai bine îi răsplătești cu experiențe de viață, este de părere Sally White (scriitor, artist și blogger) pe lifehack.org.
Cum să crești un copil fără televizor și fără să o iei razna
Este adevărat că este mult mai ușor să iei o jucărie de pe raft atunci când mergi la cumpărături și să-i promiți că dacă se poartă cuviincios, i-o dăruiești. Din păcate, jucăria aceea nu înseamnă decât niște bucăți din plastic, lipite una de alta, care va prezenta interes în jur de 24 de ore, după care va zace în cutia cu jucării din colțul camerei. Așadar, nu este altceva decât un colector de praf.
Nu ar fi mai bine să-i promiți o aventură? „Dacă te porți frumos, mergem în parc”. Leagănele și toboganele de la locul de joacă și tăvălitul prin parc. Toate astea nu vor rămâne uitate într-un colț. Da, este posibil ca hăinuțele să se murdărească, dar copilul tău va fi fericit.
Educație „home made”: Copiii și valoarea banilor
Copiilor nu le trebuie mare lucru pentru a avea o experiență memorabilă. Atunci când vor fi mai mari, nu își vor aminti de multe lucruri, dar cu siguranță vor zâmbi când își amintesc cum ați încercat să prindeți pești cu undițe din bețe sau ați construit împreună castele de nisip pe plajă.
Răsplătește-ți copilul cu experiențe
Nu exagera însă. Nu face promisiuni pe care nu le poți ține. Cele mai frumoase experiențe de viață nu costă mai nimic – un picnic în parc, baloane de săpun în curtea casei sau în fața blocului, desenele cu creta pe trotuar sau bătutul mingii pe terenul din curtea școlii. Toate astea au în comun un lucru: le-ați făcut împreună!
În realitate, copiii își doresc cu ardoare să petreacă timp de calitate împreună cu părinții lor așa că spune stop materialismului și creează aminti, nu colecții de jucării.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.