Profesorii merg luni la școală cu adeverințe de non-pedofili și non-violatori. Poliția le eliberează și în weekend

Theodora Fintescu, redactor

  Pentru a putea preda, începând din acest an, toți profesorii, educatorii și învățătorii care intră în sistemul de învățământ trebuie să ducă la școală o adeverință prin care să dovedească faptul că nu au comis infracțiuni de natură sexuală, respectiv că nu sunt pedofili sau violatori. Pentru că cererile sunt în număr foarte mare, Poliția Capitalei și-a extins programul de lucru și eliberează documentele și în weekend.

  Măsura aceasta îi vizează în exclusivitate pe profesorii, educatorii și învățătorii care se angajează în sistemul de stat sau privat în acest an școlar, restul nefiind nevoiți să își completeze dosarele cu o astfel de dovadă.

  Certificatul de integritate comportamentală, solicitat și medicilor

  Adeverința aceasta va trebui prezentată din acest an, la angajare, de orice persoană care va profesa în domenii care implică și interacțiune cu minori și persoane vulnerabile: educație, sănătate, asistență socială etc. Documentul, care se numește ”Certificat de integritate comportamentală” se ia de la Poliție și are termen de valabilitate de 6 luni.

  În București, în zilele de 7 și 8 septembrie, în intervalul 09.00- 17.00, la nivelul fiecărui sector, va fi deschis un ghișeu de eliberare a acestor documente.

  Registrul abuzatorilor

  Din acest an, în România va exista un Registru Național automatizat cu date despre cei care au comis infracțiuni sexuale sau exploatare asupra minorilor. Aici, se vor regăsi datele personale ale celor care au comis infracțiuni sau contravenții de natură sexuală, datele dactiloscopice și genetice ale acestora, cazierul lor, indiferent că e vorba de condamnări definitive, procese pe rol sau plângeri penale.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa