Proba la matematică la Evaluarea Națională 2017. SUBIECTE ȘI BAREM

TOTUL DESPRE MAME
Note greșite la Evaluarea Națională; erorile profesorilor pot distruge increderea copiilor.

Proba la matematică la Evaluarea Națională 2017. Elevii care au terminat clasa a VIII-a susţin astăzi cea de a doua probă, din cadrul Evaluării Naţionale 2017, cea la Matematică. Luni a avut loc evaluarea la Limba Română, unde printre altele, candidaţii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de Magda Isanoş, aparţine genului liric, dar şi să scrie o naraţiune, reală sau imaginară, despre o întâmplare petrecută în timpul unei întreceri sportive.

Proba la matematică la Evaluarea Națională 2017 a început la ora 9.00. La subiectele primite la matematică la examenul de evaluare naţională 2017, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat următoarele:

La primul subiect elevii au avut, printre altele, de rezolvat o operaţie simplă, 20-20:2, la al doilea subiect – o problemă: 6 cărţi costă împreună 30 de lei, să se afle cât costă 3 cărţi.

La al treilea subiect, de geometrie, au primit un subiect cu un cub şi un cilindru, după cum a explicat primul elev care a ieşit de la examen în Slatina, potrivit adevarul.ro

De asemenea, una dintre cerinţe se referea la o funcţie, iar rezolvarea presupunea desenarea graficului funcţiei.

În curând, pe edu.ro vor fi publicate şi variantele oficiale de subiecte la matematică la evaluare naţională 2017. Subiectele și baremul de corectare vor fi disponibile aici. 

Peste 140.000 de candidați

La examenul de limba română, patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă Dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidaţi (2,67%), în timp ce 4 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1. Următoarea probă se va desfăşura joi,  pe 22 iunie, la Limba Maternă. Toate probele încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea examenului, adică până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare şcolar.

Doar câteva ore pentru depunerea contestațiilor

Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.  

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. Admiterea în învăţământul liceal se face în baza calcului mediei ponderate între media generală de la Evaluarea Naţională (80%) şi media generală a claselor V-VIII (20%).

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa