Pregătiri pe care să le faci înainte de începerea școlii

Cristina Călin, redactor-șef
începerea școlii

  Vacanța de vară este aproape de final, iar familiile cu copii se pregătesc intens de începerea școlii. Nu doar cumpărarea ghiozdanului și a rechizitelor sunt importante. De fapt, trebuie să bifați o listă destul de mare de activități ce trebuie făcute pentru a nu vă aglomera în zilele de școală.

  Dacă te organizezi puțin poți face aproape toate lucrurile într-o singură săptămână fără prea mari bătăi de cap. Iată ce trebuie să faci pentru a începe școala cu dreptul.

  Începerea școlii. Programări la medic

  Înainte de începerea școli este bine să mergi cu copilul la controale de rutină la medicul de familie pentru a vedea dacă totul este în regulă. Apoi, este importantă și o verificare a danturii la stomatolog, dar și a vederii la un oftalmolog. Evident, dacă știi că cel mic are și alte probleme medicale atunci este bine să mergi cu el la medic.

  Începerea școlii. Schimbare de look

  Începutul de an școlar necesită și o vizită pe la coafor sau frizer. Părul trebuie tuns nu neapărat scurt, dar cât să arate îngrijit. Sfatul este valabil atât pentru fete, cât și pentru băieți.

  Începe școala. Verifică încălțămintea

  Pantofii pentru școală trebuie verificați în primul rând dacă se mai potrivesc. Peste vară este posibil ca piciorul copilului să fi crescut și să fie nevoie să mergeți la cumpărături. Dacă vei cumpăra pantofi noi, atunci ai grijă să îi poarte de câteva ori ca să nu riște să îl strângă chiar de la prima întâlnire cu colegii.

  Pregătiri de școală. Etichetează tot

  Dacă copilul tău nu merge în clasa 0 știi deja că este  necesar să pui etichete pe toate lucrurile lui ca să nu cumperi penare, stilouri și bluze de trening în fiecare săptămână. Există varianta în care îi scrii numele copilului cu un marker pe toate obiectele. De asemenea, poți achiziționa etichete autocolante speciale pentru școlari. Seturile vin cu etichete de diferite dimensiuni, potrivite pentru toate obiectele pe care le-ar putea avea un copil.

  Pregătiri de școală. Schimbă ora de culcare

  Sfârșitul vacanței înseamnă și revenirea la regulile stricte. Dacă în timpul verii ora de culcare era uneori împinsă către miezul nopții, trebuie să revii la programul de școală. Aceasta include obligatoriu minimum 10 ore somn pentru copii, ceea ce înseamnă că la ora 9 cel târziu se va da stingerea.

  Începerea școlii. Cumpără un planificator de perete

  Poate suna un pic ciudat, dar dacă ai mai mult de un copil atunci ai nevoie să notezi undeva la vedere toate activitățile lui ca să poți să ții pasul cu ele. Programul unui copil implică și multă logistică așa că ai nevoie de o privire de ansamblu asupra lui.

  Începerea școlii. Învață copiii să fie independenți

  Un copil care se pregătește de școală singur este o șansă către niște dimineți relativ neagitate. Învață-l înainte de a începe școala să se îmbrace singur și să se spele pe dinți și pe față. Vei câștiga 10-15 minute în fiecare zi, iar acesta vor face diferența dintre a pleca de-acasă cu zâmbetul pe buze sau a întârzia la birou.

  Îți recomandăm și următoarele articole legată de școală: 

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa