Posibile schimbări în educație: admiterea la liceu, pe baza tezelor din gimnaziu

TOTUL DESPRE MAME

Noul ministru al Educației, Valentin Popa, propune o nouă schimbare pentru admiterea la liceu: calcularea mediei ținându-se cont de notele obținute în clasele 5-8 la tezele de la materiile de bază. 

Propunerea vine în urma nemulțumirilor exprimate de câteva asociații de părinți, care au solicitat renunțarea la evaluarea națională și reluarea organizării examenului de admitere pentru intrarea la liceu.

În prezent, media claselor V-VIII reprezintă 20% din media de admitere în învățământul liceal, iar restul de 80% îl reprezintă examenul de evaluare națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Admiterea la liceu în anul școlar 2018- 2019

Conform propunerii noului ministru, tezele ar urma să aibă subiecte unice și să se dea simultan în toate școlile din țară. Este vorba despre Limba română și Matematică pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, la care se adaugă Istorie/ Geografie în clasa a VIII-a.

 

 

Prin noile măsuri se urmărește să se reducă din gradul de subiectivism pe care îl presupune obținerea notelor la clasă și o mai mare relevanță a mediei de admitere în raport cu adevăratele cunoștințe ale elevilor. Ministrul a declarat că, deocamdată, planul lui nu este unul concret și nu va afecta copiii aflați acum în gimnaziu. ”E o idee pentru viitor. Nu se pune problema să fie aplicată elevilor care sunt acum la gimnaziu. Oricum, ideea va fi dezbătută cu toți partenerii de dialog social”, a precizat el.

Anul acesta, evaluarea națională se va desfășura după următorul CALENDAR.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa