Peste 1.000 de profesori din București intră de mâine în grevă. Protestul din Cluj, anulat

Cristina Olivia Găburici, Redactor-Șef
greva profesorilor

Greva profesorilor începe mâine dimineața, de la ora 8, când 1.000 de dascăli din Sectorul 6 al Capitalei vor merge la școală, însă nu vor preda, nu vor pune note și nu vor încheia medii. Cei implicați în desfășurarea examenului de Bacalaureat nu se vor prezenta la proba de evaluare a competențelor digitale, care are loc luni.

Anunțul a fost făcut duminică, 11 iunie 2017, de către Radu Pisica, lider sindical al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Sector 6. De luni, greva s-ar putea extinde și în alte orașe din țară, în funcție de deciziile luate de sindicaliștii din filialele locale.

Motivul pentru care dascălii încep protestele este amânarea creșterilor salariale promise de Guvern. Anunțul a fost făcut de Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, săptămâna trecută, și a stârnit nemulțumirea profesorilor și amenințări din partea liderilor de sindicat din Învățământ. ”Au promis 20% creștere în luna iulie și 30% în ianuarie anul viitor, iar acum s-au răzgândit. Noi nu mai acceptăm minciuni, de aceea am decis să declanșăm greva. Asta a rămas singură noastră măsură prin care putem să cerem să fim respectați și să ne cerem drepturile”, a spus Radu Pisica, citat de mediafax.ro. (Textul continuă mai jos)

Inițial, peste 3.000 de profesori din Cluj anunțaseră că încep greva de luni, 12 iunie, ulterior însă s-au răzgândit, după ce au văzut că, în urma unui sondaj, mai puțin de jumătate dintre sindicaliști s-au pronunțat împotriva grevei generale în perioada Bacalaureatului. ”Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați. Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017-2018”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Cluj.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa