Modele de subiecte pentru Evaluarea națională și Bac. Teste de antrenament publicate de Ministerul Educației

Theodora Fintescu, redactor
modele de subiecte pentru evaluarea națională
Aceste modele sunt gândite pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru examebnele naționale din 2020.

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat pe care elevii le pot folosi pentru a se pregăti pentru cele două examene naționale din 2020.

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Obiectivul testelor: antrenamentul

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a modului în care au fost redactate răspunsurile.

Modele de subiecte pentru Evaluarea națională și Bacalaureat

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Modele de teste pentru Evaluarea națională 2020, la Limba română, limba maternă și matematică sunt disponibile AICI.

Modele de teste pentru Bacalaureat 2020, la Limba română, limba maternă, istorie, matematică, anatomie- biologie, chimie, fizică, geografie, informatică și științe socio- umane sunt disponibile AICI.

Când și cum se vor desfășura examenele naționale în 2020

Conform calendarului examenelor naționale, Evaluarea națională 2020 ar urma să aibă loc în perioada 15- 18 iunie 2020, iar Bacalaureatul ar urma să înceapă în data de 22 iunie. În contextul suspendării cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, datele ar putea fi decalate, iar materia de examen ar putea fi modificată. Ministrul Educației a anunțat că în perioada următoare, în funcție de evoluția pandemiei, se vor decide modificările necesare pentru susținerea examenelor naționale în acest an.

Deocamdată, singurul lucru cert care se cunoaște este faptul că școlile rămân închise pe perioada stării de urgență, iar oficialii nu iau încă în calcul varianta înghețării anului școlar.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa