Luni și marți se închid școlile și grădinițele în București. Ce se întâmplă de miercuri

TOTUL DESPRE MAME
copil la scoala sala de clasa

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că elevii nu vor merge la școală luni și marți. Ea a precizat că este vorba despre preșcolari, școli generale și licee.

Măsură ar putea fi extinsă. De miercuri, temperaturile vor fi și mai scăzute comparativ cu zilele de luni și marți. 

„Prefer să se spună că am fost ușor prea alertați decât să fie victime. Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân”, a spus primarul general la o  întâlnire cu primarii de sector și alți  oficiali, la Comandamentul de Iarnă, care a avut loc duminică, 25 februarie.

Se închid școlile și grădinițele în București. Cod portocaliu în București și în toată zona de sud

Gabriela Firea a mai spus că a luat această decizie pentru că nu toți elevii merg la școală „cu mașinile mici” ale părinților.

Capitala se va afla pe 26 februarie de la ora 10:00 și în 27 februarie până la ora 14:00 sub cod portocaliu. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută.

Avertizarea este valabilă și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Potrivit Institutului Național de Meteorologie, vor fi intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. 

Prognoza meteo specială pentru MUNICIPIUL BUCUREȘTI în perioada 25 februarie, ora 12 – 1 martie, ora 08.

25.02.2018 ORA 12 – 26.02.2018 ORA 08

Vremea va deveni deosebit de rece, chiar geroasă noaptea; temperatura maximă va fi de
-3 grade, cea minimă se va situa în jurul a -10 grade, iar intensificările de vânt vor amplifica senzația de rece. Pe parcursul zilei vor fi posibile fulguieli și vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare de până la la 40…45 km/h.
Începând de seara vor fi ninsori, în intensificare în a doua parte a nopții, când rafalele de vânt vor atinge 50…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Stratul de zăpadă va măsura în medie 3…5 cm.

26.02.2018 ORA 10 – 27.02.2018 ORA 08
Valul de frig se va intensifica, va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de
vânt vor accentua senzația de rece. Ninsoarea va deveni abundentă, vântul se va intensifica până la viteze de 60…65 km/h și va fi viscol temporar puternic. Astfel, grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă și se va situa în general între 15 și 30 cm. Temperatura maximă va fi de -8 grade, iar cea minima de -12…-10 grade.

27.02.2018 ORA 10 – 28.02.2018 ORA 08

Valul de fig va persista și va fi ger îndeosebi dimineața și noaptea; temperatura maximă va
fi -8…-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -15 grade. Va mai ninge, cu precădere în prima parte a zilei, dar atât ninsoarea cât și vântul vor diminua în intensitate – rafalele vor mai atinge la începutului intervalului 35…45 km/h, apoi va deveni în general slab.

28.02.2018 ORA 10 – 01.03.2018 ORA 08

Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare
noaptea, când temperatura va coborî până la valori de -18…-16 grade; maxima termică nu
va depăși -8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa