Înscrierea online la grădiniță și clasa pregătitoare în 2020. Calendarul înscrierilor

Theodora Fintescu, redactor
înscrierea online la grădiniță
Procedura de înscriere se va face exclusiv online, în mai multe etape.

Ministerul Educației a publicat calendarul oficial pentru înscrierea online la grădiniță și urmează să publice și calendarul pentru clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020- 2021. Din cauza pandemiei de coronavirus, procedura de înscriere se va face exclusiv online, iar evaluarea psihosomatică pentru clasa pregătitoare va fi înlocuită cu o declarație pe propria răspundere.

Înscrierea la grădiniță începe în data de 25 mai, iar prima etapă este destinată reînscrierii copiilor aflați deja la grădiniță. Ulterior, vor exista alte două perioade de înscriere, după cum urmează:

  • Etapa de reînscriere la grădiniță: 25 mai- 5 iunie
  • Etapa 1 de înscriere: 8 iunie- 3 iulie 2020
  • Etapa a II-a de înscriere: 20 iulie- 10 august 2020
  • Corecturi: 11- 31 august 2020

Înscrierea în clasa pregătitoare 2020

În clasa pregătitoare 2020- 2021 trebuie înscriși, obligatoriu, copiii care împlinesc 6 ani până în data de 31 august 2020. Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie–31 decembrie 2020 inclusiv pot merge la școală dacă părinții vor acest lucru, însă doar în urma unei testări psihosomatice, care era făcută până acum de specialiști. Dacă nu treceau testarea, se recomanda încă un an la grădiniță, în grupa mare.

Citește AICI care sunt situațiile legale în care se poate amâna înscrierea la pregătitoare chiar dacă copilul are vârsta la care legea impune începerea școlii și AICI despre cum îți poți da seama dacă cel mic este pregătit să facă față școlii. Iar dacă nu știi ce se face la clasa pregătitoare și cum ar trebui să se desfășoare primul an de școală, te poți lămuri citind ACEST articol.

Articolul va fi updatat pe măsură ce MInisterul Educației anunță datele oficiale de înscriere și metodologia.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa