A început școala! De ce se bucură mamele?

Alexandra Irimiea
A început școala

  A început școala. Bucurie mare pentru unii copii, dar și pentru mămici.

  Fiecare început de an școlar este un eveniment important, atât pentru copii, cât și pentru părinți. El dă startul unui nou ciclu de învățare și unei noi etape de viață. Cu fiecare toamnă, copiii măsoară cât au mai crescut. Și-acum îmi aduc aminte cum ziceam în sinea mea, cu mare satisfacție: „Nu mai sunt clasa I. Am trecut a II-a”.

  A început școala și pentru mămici

  Chiar dacă se duc doar copiii, de fapt, a început școala și pentru părinți. Trezit mai devreme, pregătit ghiozdănelul, pus apa, pus pachețelul cu gustarea, verificat orarul, pregătit uniforma, pregătit mic-dejunul, băut cafeaua – de toate trebuie să aibă grijă un părinte pentru a-și pregăti copilul pentru școală. Poate părea o corvoadă, dar pentru multe mămici este o bucurie să-și vadă odorul cum începe „să muște” din viață.

  Bianca, mămica unui băiețel de aproape 8 ani, clasa a II-a: „Sunt bucuroasă că a început școala pentru că așteptăm nerăbdători noi dovezi de apreciere din partea învățătorilor și colegilor. Am găsit pe una dintre culegerile de mate terminate de Mircea, în plus de școală, un mesaj de la învățătoare: „Bravo, Mircea Claudiu, pentru munca depusă la clasă, dar și acasă, pentru seriozitatea cu care ai tratat toate orele de matematică!”. Aștept progresele lui la mate, română și sport – și orice alte materii îl vor pasiona. Sunt pregatită să îl susțin 100%!”

  Corina și Dănuț, părinții unui băiețel de 6 ani, clasa 0: „Mă bucur că a început școala ca să mai am și eu timp pentru mine puțin și pentru surioara lui mai mică. Totodată, cu ocazia asta schimbă colectivul de la grădiniță, acolo își făcuse o gașcă de prieteni cu care făcea mereu prostioare. Acum o ia de la zero și își exersează abilitățile de socializare. Și mă bucur pentru că la școală învață lucruri noi și cum să fie independent.”

  Mirela, mămica unui băiețel de 6 ani, clasa 0: „Mă bucur pentru că este un fel de test de capacitate a lui, să văd cum se va descurca în viață, să văd capacitatea lui de gândire. Mă bucur că se duce la școală pentru că acolo învață multe lucruri bune și interesante, lucruri pe care nu-l pot învăța eu acasă. La școală e altfel, e înconjurat de colegi, iar doamna are o mare influență asupra lui.”

  Maria, mămica unui băiețel de 6 ani, clasa 0: „De ce mă bucur eu sau de ce se bucură el? Pentru mine nu e neapărat o bucurie, ci un indicator care-mi arată că mi-a crescut copilul. E o mândrie! În același timp, de-acum încep și greutățile, responsabilitățile. El e bucuros, deocamdată, iar asta e bine.”

  Nico, mămica a trei băieți, clasa 0, clasa a III-a și clasa a X-a: „Nu e neapărat o bucurie pentru mine că au început copiii școala… poate acum pentru cel mic, că este în clasa 0. Dar așa e normal, să se ducă acolo și să învețe.”

  Tu de ce te bucuri că a început școala? Așteptăm cu drag comentariile tale, aici sau pe pagina de Facebook.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa