Începe Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Modele de subiecte

Theodora Fintescu, redactor

  Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a începe imediat după întoarcerea copiilor din vacanța de Paște. Notele vor arăta la ce nivel se află elevii în acest moment și îi vor ajuta pe învățători, profesori și părinți să ia măsuri pentru a recupera materia pe care elevii nu o stăpânesc bine. 

  Primii elevi care susțin Evaluarea Națională după vacanță sunt cei de clasa a II-a, care în data de 7 mai 2019 au examenul Scris la Limba și literatura română. Elevii din clasele a IV-a încep testarea în data de 14 mai, iar cei din clasa a VI-a vor fi evaluați în 22 și 23 mai.

  Calendarul complet pentru Evaluarea Națională clasa a II-a 2019 este următorul:

  • 7 mai 2019: Limba română – Scris
  • 7 mai 2019: Limba maternă – Scris
  • 8 mai 2019: Limba română – Citit
  • 8 mai 2019: Limba maternă – Citit
  • 9 mai 2019: Matematică
  • 10 mai 2019: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit

  Calendarul complet pentru Evaluarea Națională clasa a IV-a 2019 este următorul:

  • 14 mai 2019: Limba română
  • 15 mai 2019: Matematică
  • 16 mai 2019: Limba maternă

  Calendarul complet pentru Evaluarea Națională clasa a VI-a 2019 este următorul:

  • 22 mai 2019: Limba și comunicare
  • 23 mai 2019: Matematică și Științe ale Naturii

  Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2019

  Subiectele pe care le vor primi elevii respectă modelul anilor anteriori, iar AICI pot fi găsite atât modele de subiecte, cât și subiectele din ultimii patru ani, de la introducerea Evaluării naționale la aceste clase.

  Rezultatele acestor examene nu se trec în catalog, ci sunt comunicate individual fiecărui părinte, împreună cu planul remedial, dacă este cazul.

  Elevii claselor a VIII-a vor susține Evaluarea națională în luna iunie 2019, iar rezultatele vor conta în stabilirea mediei finale pentru admiterea la liceu. Calendarul Evaluării naționale pentru clasa a VIII-a în 2019 este următorul:

  3 – 7 iunie

  Înscrierea elevilor

  7 iunie 2019

  Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

  18 iunie

  Limba și literatura română – probă scrisă

  20 iunie

  Matematica – probă scrisă

  21 iunie

  Limba și literatura maternă – probă scrisă

  25 iunie

  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

  25 iunie

  Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

  26-28 iunie

  Soluționarea contestațiilor

  29 iunie

  Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

  La ACEST link găsiți subiecte anterioare și modele de subiecte pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a.

  Rezultatele de la Evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a i-ar putea face pe elevii care au rezultate slabe să petreacă mai mult timp la școală. Pentru ei, școlile ar putea pregăti așa numitele ”ore remediale”, în care să aprofundeze materia pe care nu o stăpânesc bine. Intenția a fost anunțată de ministrul Ecaterina Andronescu, aceasta susținând că în felul acesta copiii vor recupera din timp materia și vor putea obține medii mai mari la Evaluarea națională din clasa a VIII-a.

  ”De câţiva ani încoace, procentul celor care nu iau nici măcar 5 la examenul de Evaluare Naţională de la clasa a VIII-a creşte alarmant de mult. Nu putem să stăm cu mâinile încrucişate ca şi cum nu am vedea aceste rezultate. Atunci sigur că m-am întrebat ce pot să fac ca aceste rezultate să fie ameliorate şi elevii să nu mai fie cei care suporte consecinţele acestei lipse de pregătire pentru tot parcursul ulterior al vieții lor. Din evaluările de la Ministerul Educaţiei, rezultă că începe decalajul acesta de la clasa a III-a. Ce putem să facem? Să încercăm să introducem ore de pregătire remedială în aşa fel încât să-i aducem pe cei care nu au ţinut pasul cu programa şcolară la linia de plutire”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa