În cazul în care piticii tăi îți cer un smartphone, află că nu ești singură. 64% dintre adulți cred că între 10 și 14 ani este vârsta potrivită pentru copii pentru a avea primul lor telefon mobil. Este un reper major, care nu ține cont de vârsta la care ai avut tu primul tău telefon.
Este important să aștepți să te simți complet confortabil cu decizia și încrezător în nivelul de maturitate a copilului tău. În cazul în care instinctul îți spune că piticul tău este prea tânăr pentru un telefon, ar trebui să ai încredere în instinctul tău. Iată de ce!
Sfatul medicului
Copiii din zilele noastre petrec o medie de șapte ore pe zi pe un suport de divertisment, conform Academiei Americane de Pediatrie. Este de datoria părinților să gestioneze, monitorizeze și să limiteze acel timp, după cum li se pare cel mai potrivit.
Setările de confidențialitate nu sunt infailibile
Pe Internet nu ești niciodată anonim. Chiar dacă ai activat cele mai stricte setări de confidențialitate pe conturile de social media ale copiilor tăi, încă există posibilitatea ca localizarea lor să fie memorată. Un selfie cu numele unei străzi în fundal ar putea dezvălui unde sunt. Este o lume în care vrei să-i protejezi cât de mult poți.
Viața sa socială este redefinită
Sigur, tehnologia ne conectează unii cu alții. Dacă nu ar exista Facebook, nu ai avea nici cea mai vagă idee ce fac colegii tăi din liceu, nu? Dar poate face comunicarea aproape prea ușoară. Sunt mesajele pe Internet un înlocuitor bun pentru o ieșire cu prietenii? Câteodată, nu există un înlocuitor pentru întâlnirile față în față, iar copilul tău trebuie să știe asta.
Aplicațiile mobile disponibile pentru copii
În timp ce aplicațiile tale preferate cuprind probabil domenii cum ar fi mobile banking sau vremea, ceea ce este popular printre adolescenți poate fi terifiant.
Bătăușii se ascund în spatele unui ecran
Copiii sunt expuși la răutăți la școală și pe terenul de joacă. Dar dacă le dai un ecran în spatele căruia să se ascundă, va fi mult mai rău. Intimidarea pe Internet este înfricoșătoare, 15% dintre liceeni fiind expuși la aceasta. Amână cât de mult poți expunerea la un astfel de comportament.
Dependențele încep timpuriu
Piticul pe care nu l-ai putut despărți de jocuri probabil se va transforma într-un copil dependent de YouTube și un robot care va trimite mereu mesaje. Timpul petrecut în fața ecranelor este o parte inevitabilă din viața copiilor, dar cu cât au părinții mai mult control, cu atât este mai bine.
Copiii nu înțeleg pe deplin consecințele acțiunilor lor
Intimidarea pe Internet și alte decizii proaste nu sunt atât de ușor de șters din comportamentul unui copil. Dacă îi este greu unui adult să șteargă acest mesaj, imaginează-ți cât de greu este pentru un copil de 11 ani.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.